3 yaşındaki çocuğa zorla sigara içirmeye çalıştı! 

İstanbul'da 19 yaşındaki bir kadının, canlı yayın esnasında 3 yaşındaki kuzenine zorla sigara içirmeye çalıştığı görüldü. 

YAŞAM 07.07.2020, 17:45 07.07.2020, 17:59

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde tepki çeken bir olay yaşandı.

19 yaşındaki Betül Aşçı, 3 yaşındaki kuzeni Z.E.K.'ye zorla sigara içirmeye çalıştı. 

Sigara içmeyeceğini söyleyen ve sigara ağzına yaklaştırıldığı zaman rahatsız olduğu fark edilen minik çocuğun hareketleri, Betül Aşçı'yı utandırmak yerine güldürdü. 

O esnada görünmeyen ancak minik çocuğun annesi olduğu düşünülen diğer kadın da yaşananlara müdahale etmek yerine gülmeyi tercih etti. 

Sürekli 3 yaşındaki çocuğa sigara içirmeye çalışan Betül Aşçı, çocuğun ağlaması üzerine küfür ederek çocuğu uzaklaştırdı. 

Betül Aşçı, bunları Instagram canlı yayınında yaptı. Bunun üzerine 3 yaşındaki çocuğa karşı bu eylemleri gerçekleştiren kadının bulunması için sosyal medya kullanıcıları harekete geçti. 

Bakanlık: Sosyal inceleme gerçekleştiriliyor

Öte yandan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yaşanan olaya dair bir açıklama yaptı. 

Çocuklar için kötü alışkanlıklara karşı mücadelenin bakanlık olarak devam ettirildiği belirtilen açıklamada, söz konusu videonun sosyal medya platformlarında yayılmasından sonra polis ekipleri ile koordinasyon halinde adres tespiti gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Açıklamada, söz konusu çocuk ve aileye ilişkin sosyal incelemenin gerçekleştirildiği ve çocuklar için rehberlik hizmeti sunulduğu kaydedilerek, yapılan incelemenin ardından hem ailenin hem de çocukların sosyal hizmet modellerinden faydalanmasının sağlanacağı ve gereken önlemlerin alınacağı bildirildi. 

Bu tarz paylaşımlara erişim sağlanmasının önlenmesine dair çalışmaların BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) ile beraber gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, çocukların gelişimini kötü etkileyecek eylemlere karşı olunduğu vurgulandı. 

Betül Aşçı'ya sosyal medyadan gelen tepkiler ise şöyle oldu:

Yorumlar (0)