3 poğaça 2 simit: 6 bin 10 TL!

İstanbul Beşiktaş’ta hafta sonu kısıtlamalarında yasak saatlerde dışarı poğaça ve simit almak için çıkan iki arkadaşa polis ekiplerince toplam 6 bin 10 TL para cezası kesildi.

YAŞAM 21.02.2021, 10:43 21.02.2021, 17:18
3 poğaça 2 simit: 6 bin 10 TL!

Koronavirüsle mücadele tedbirleri dahilinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sürüyor.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Beşiktaş sahilde kısıtlama kurallarına vatandaşların uyup uymadığına ilişkin denetleme yapıldı.

Ekipler, sahilde yürüyenleri birer birer durdurup kimlik, çalışma belgesi ve pasaport kontrolü gerçekleştirdi. Kısıtlamaya karşın sahilde spor ve yürüyüş yapan kişilere polis ekipleri tarafından on binlerce TL para cezası verildi.

“Poğaça almaya çıkan iki kişiye 6 bin 300 TL ceza”

Denetimlerde durdurulan iki kişi, uygulamadan yurt dışından geldikleri için haberleri olmadığını ifade etti. İki kişi hem simit ve açma almak hem de spor yapmak amacıyla dışarıya çıktıklarını iletti.

Market alışverişleri için belirlenen saatler dışında dışarıda olduklarından ekiplerce 6 bin 300 TL cezai işlem uygulandı.

“Herkes görevini yapıyor…”

Halit Er yurt dışından yeni geldiğini söyleyerek, “Burada kalıyoruz. Yürüyüş yapıp bir şeyler alacağız. Az önce çıktık, bir şeyler alıp yeniden evimize dönecektik. Yeni geldiğimden bilmiyordum uygulamayı. Kanunlara uyacağız biz de. Herkes görevini yapıyor sonuçta, bizlerin de kurallara uyması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Poğaça simitçi bulamadık”

Arkadaşı Emir Emirhanoğlu ise, “Bugün hava gerçekten güzel, geçen hafta karlıydı. Arkadaşım bu güzel havada spor yapmak istedi ben de bir şeyler almak istedim. Poğaça almak için dışarı çıktık. 10 TL tutacak 3 poğaça 2 simit bize 6 bin 10 TL’ye mal oldu. İlk kez başımıza böyle bir şey geldi, şaşkınız.” dedi.

Yorumlar (0)