3 kadının öldüğü Adana’daki kazada mucize kurtuluş

Adana’da reçel yapmak için refüjde turunç toplarken bir otomobilin çarptığı ve aracın altında kalarak can veren 3 kadın, Türkiye’yi yasa boğmuştu. Olayın görüntüleri ortaya çıkarken kazada, bir kişinin inanması çok güç şekilde kurtulması ise şaşkına çevirdi.

YAŞAM 31.03.2022, 13:03 31.03.2022, 13:06
3 kadının öldüğü Adana’daki kazada mucize kurtuluş

28 Mart gecesi 23.30 sularında yaşanan olayda Adana’nın Seyhan ilçesindeki Ali Bozdanoğlu Bulvarı’nda Birsen Sonkur (53) ve kuzenleri Özler Büyükmacı (44) ile Nilüfer Kanat (41) isimli 3 kadın, feci şekilde hayatını kaybetmişti. Reçel yapmak için refüjde turunç toplayan 3 kadın, 23 yaşındaki Muhittin Kutay’ın kullandığı 01 ERH 65 plakalı aracın çarpmasıyla yolun öbür tarafında savrulmuştu. O sırada seyahat halinde olan, S.D. (26) yönetimindeki bir diğer araç da yaralı kadınları altına almıştı. Olay üzerine sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. Sağlık ekibinin olay yerinde yaptığı ilk kontrolde, kadınların hayatını kaybettiği belirlendi. 



Mucize kurtuluş güvenlik kamerasında

Kaza anları çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken ele geçirilen güvenlik kamerası görüntülerinde refüjde bir kadın ve bir erkeğin sohbet ettiği sonra da iki kadının ellerinde sepetlerle yanlarına geldiği; ardından otomobilin refüje çıkarak 3 kadına çarptığı ve sonrasında gelen otomobilin de 3 kadını altına aldığı görülüyor. Kadınların yanında bulunan erkeğin ise mucize bir şekilde kurtulduğu ancak şoka girdiği için uzun süre hareket edemediği görülüyor. Ardından erkek, otomobil altında kalan kadınların yanına koşuyor. 



İki sürücü de gözaltına alındı

Kadınların cansız bedenleri, savcı ve polisin olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İki aracın sürücüsü de gözaltına alındı. Kadınlardan kaza yerinde geriye kalan ise turunçları koymak için getirdikleri pazar arabası oldu. Cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından alındı ve Karataş’taki Tuzla Mahallesi mezarlığına defnedildikleri öğrenildi. İki sürücünün polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildikleri; S.D.’nin serbest bırakıldığı ancak Muhittin Kutay’ın tutuklandığı belirtildi.



 

Yorumlar (0)