3 ilde Bitcoin dolandırıcılığı operasyonu: 8 gözaltı 

Bitcoin dolandırıcılarına yönelik yapılan İstanbul merkezli operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Bir kişi ise hala aranıyor.

YAŞAM 26.03.2021, 09:49 26.03.2021, 14:29
3 ilde Bitcoin dolandırıcılığı operasyonu: 8 gözaltı 

Kripto para piyasasında yükselişte bulunan Bitcoin’in dolandırıcıları bir süredir gözlemleniyordu. İstanbul Emniyeti’ne gelen “yatırım adı altında suç şebekesi kurma” ihbarları kapsamında harekete geçen polis, 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kurdukları sistemle sanal ortamda “kar payı” elde ettikleri, sistem üzerinden Bitcoin alan kişilerin ise hesaplarına engel koyarak paraları kendi hesaplarına aktardıkları belirlenen bu kişilerin dolandırıcılığının boyutu 12 milyon Türk lirası olarak belirlendi.



Başlatılan operasyonda yakalanan 8 kişi, ifadeleri alınmak üzere Emniyet’e götürülürken kaçan şahıs hakkında arama çalışmaları devam ediyor.

Kripto para alırken dikkat!

Son zamanlarda değeri hızlı şekilde artan kripto paralar, insanları bu borsaya yönlendiriyor. Talebin çok olması da dolandırıcıların “kripto para yatırım aracı” adı altında tuzaklar kurmalarına vesile oluyor. Kripto para almadan önce borsa ve yatırım araçları hakkında ayrıntılı araştırma yapmanız, indirimlere ya da kampanyalara inanmamanız, sizi kısa sürede milyoner yapacaklarını söyleyenlere inanmamanız gerekiyor.

Yorumlar (0)