3 gün önce başlamıştı, durdurulamıyor!

Manisa ilinin Turgutlu ile Ahmetli ilçeleri arasında kalan ormanlık alanda 3 gün önce çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 

YAŞAM 03.08.2020, 16:08
3 gün önce başlamıştı, durdurulamıyor!

31 Temmuz Cuma günü saat 17.30 civarlarında Manisa'nın Ahmetli ilçesinde bulunan ormanlık alanın Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki bölümünde başlayan yangına müdahale devam ediyor.

Söndürme çalışmalarında bir amfibik yangın söndürme uçağı görev alırken, 2 yangın söndürme helikopteri de çalışmalara katılıyor. Yangın söndürme çalışmalarında 40 arazöz de takviye sağlıyor.

Zaman zaman alevlenmelerin olduğu yangın bazı noktalarda kısmen kontrol altına alınabilmiş durumda ancak tamamen kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Ahmetli ilçesine bağlı Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın aynı gece (31 Temmuz Cuma) kontrol altına alınmıştı. Fakat ertesi gün kuvvetli rüzgar sebebiyle yangın yeniden başlamıştı.

İkinci yangının boyutunun büyük olması ve rüzgarın hızını kesmemesi nedeniyle bu kez Turgutlu ilçesine bağlı Baktırlı, Ahmetli ilçesine bağlı Bahçecik ve Hacıköseli mahalleleri tamamen tahliye edilmişti.

Yangının dün kısmen kontrol altına alındığı açıklanmıştı ancak farklı noktalarda yeniden alevlenmesi durumu daha da ciddi hâle getirdi.

Yorumlar (0)