29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hava nasıl olacak?

"29 Ekim'de hava nasıl olacak?", "Cumhuriyet bayramı hava durumu" sorularına yanıtların çok arandığı bugünlerde bu sorulara cevap Meteoroloji'den geldi.

YAŞAM 27.10.2019, 12:11
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hava nasıl olacak?

"29 Ekim'de hava durumu", "Cumhuriyet bayramında hava nasıl olacak?" sorularına cevap veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde mevsim normallerinde, batı bölgelerde ise mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Hava sıcaklıklarının, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, doğu kesimlerde mevsim normallerinde, batı bölgelerinde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Genel Müdürlüğü verilerine göre, salı günü ülkenin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Doğu Akdeniz'in ve İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Tokat çevrelerinde sağanak görüleceği, batı kesimlerinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Sabah saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde mevsim normallerinde, batı bölgelerinde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve doğu yönlerden hafif eseceği düşünülüyor.

Ankara'da havanın az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer puslu olması beklenirken, sıcaklığın en düşük 9, en yüksek 21 derece olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da ise sabah saatlerinde çok bulutlu, yer yer sisli bir hava beklenirken, sıcaklığın en düşük 13, en yüksek 20 derece olması bekleniyor.

Az bulutlu ve açık havanın etkili olacağı İzmir'de sıcaklığın en düşük 14, en yüksek 24 derece olması öngörülüyor.

Yorumlar (0)