28 senelik özlem dinmiyor: 33 şehidimiz Bingöl’de anıldı 

24 Mayıs 1993 senesinde Bingöl’de şehit düşen 33 askerimiz, bugün yapılan törenle anıldı. 

YAŞAM 24.05.2021, 17:40 25.05.2021, 14:09
28 senelik özlem dinmiyor: 33 şehidimiz Bingöl’de anıldı 

Acemi birliklerini tamamlayan ve 24 Mayıs 1993 tarihinde Malatya’daki asker toplama merkezine doğru yola çıkan silahsız ve sivil 33 er, Bingöl’den Elazığ’a geçerken PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülmüştü. Eli silahlı teröristler, araçta bulunan 33 askerimizi de şehit etmişti.



Bu şehadetin 28. yılında da askerlerimiz unutulmadı. Bugün, Bingöl-Elazığ yol üzerinde bulunan şehit anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Vali Kadir Ekinci başta olmak üzere 49. Komando Tugay Komutanı Vekili, Bingöl Belediye Başkanı, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği başkanı ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Protokol, anıta çelenk ve karanfil bıraktı. Ardından 33 şehit asker adına tekmil getirildi.



“Bingöl halkı, vatansever olduğu için teröre destek vermedi”



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra konuşma yapan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Naim Tan: “İnsanlıktan nasibini almayan PKK, katliamlarında ve hainliklerinde özellikle Bingöl’ü seçti. Fakat Bingöl halkı, vatansever olduğu için teröre destek vermedi. Şehrimiz, devletin yanında yer aldı. Halkımız, şehir askerlerimizin aileleri kadar üzüntü duydu.”



“Bingöl’ün seçilmesinin sebebi, diğer vatandaşlarımızı Bingöllülere düşman etmektir”



49. Tugay Komutanlığı görevlisi Binbaşı Ahmet Erbey: “Düzenlediğimiz bu tören ile amacımız, bayrağımız ve milletimiz uğruna canını feda eden şehitlerimizi unutmadığımızı göstermektir. Eli kanlı teröristler tarafından Bingöl’ün seçilmesinin sebebi, diğer vatandaşlarımızı Bingöllülere düşman etmektir. Fakat Bingöl halkı, şehrini hainlere karşı savunan ve teröre geçit vermeyen bir şehirdir.”



Yaşları 21 ile 26 arasında değişen 33 şehidimiz



33 şehidimizi yaşlarının 21 ile 26 arasında değiştiğini belirten Ahmet Erbey, törendeki konuşmasında şehitlerimizin isimlerini de okudu: “Adem Zongur (Kırıkkale), Abdullah Kara (Antalya), Ahmet Apak (Denizli), Ali Arar (Konya), Ahmet Aran (Manisa), Baki Umutlu (Denizli), Aydın Kuzey (Çanakkale), Cavit Yaman (Samsun), Birol İrfan Askar (Afyonkarahisar), Erkan Kaçan (Konya), Ercan Çobanoğlu (Denizli), Hasan Gültutan (Hatay), Hikmet Özdemir (Malatya), Haydar Aslan (Trabzon), Hüseyin Çelik (Denizli), Hilmi Şahin (Konya), İlyas Uyar (Konya), İbrahim Erten (Konya), Mehmet Öztürk (Denizli), Mevlüt Özkan (Konya), Mehmet Tura (Adana), Murat Elibol (Çanakkale), Musa Sarıgöz (Osmaniye), Murat Menteş (Bolu), Mustafa Koçanoğlu (Denizli), Nihat Odabaşı (Kastamonu), Mustafa Yılmaz (Konya), Ramazan Akkaya (Kastamonu), Şenol Cansız (Samsun), Selahattin Aysan (Isparta), Şeref Tay (Denizli), Ünal Kalafat (İstanbul), Uğur Bozacı (İstanbul)” 

Yorumlar (0)