28 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü küle döndü: Facianın eşiğinden dönüldü

İstanbul’dan Marmaris’e hareket eden ve 25 yolcu, 2 şoför ve bir muavinin bulunduğu bir yolcu otobüsünün, Orhangazi tüneli çıkışına gelmeden önce lastiği patladı, daha sonra alev aldı. Alev alan otobüs küle dönerken facianın eşiğinden dönüldü ve olayda yaralanan ya da ölen olmadı.

YAŞAM 17.06.2021, 07:59
28 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü küle döndü: Facianın eşiğinden dönüldü

Yolcu otobüsünün lastiğinin patlamasından sonra alev almasıyla otobüs, kısa sürede alev topuna döndü. 

Lastik, büyük bir gürültüyle patladı

Gece saat 02.00 sıralarında Orhangazi tüneli çıkışında yaşanan olayda, İstanbul’dan 25 yolcu ile Marmaris’e hareket etmekte olan Engin Yakış (55) idaresindeki yolcu otobüsünün Orhangazi Tüneli çıkışına yaklaşması esnasında lastiği büyük bir gürültüyle patladı.

Patlama sesinin ardından yolcu otobüsü lastik bölümünden alev almaya başladı. 25 yolcu, 2 şoför ve 1 muavinin, toplamda 28 kişinin bulunduğu araç, sürücünün soğukkanlı tavrıyla güvenli bir şekilde emniyet şeridine çekildi. 

İlk müdahale TIR şoföründen geldi

Yolcu otobüsü kısa sürede alev topuna dönerken, yolcular otobüsten hemen tahliye edildi. Otobüsün alev aldığını gören bir TIR sürücüsü, aracında bulunan bir yangın tüpü ile otobüse müdahale etti. Yolcuların itfaiye ekiplerine haber vermesinin ardından Orhangazi İtfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Kısa sürede küle dönen otobüste, çıkan yangında yaralanan veya ölen olmadı ve facianın eşiğinden dönüldü.

Son anda otobüsten kurtulan yolcular, otobüs lastiğinin tünelin içindeyken büyük bir gürültü ile birlikte parladığını söylerken, otobüsün önce sağa sola savrulduğunu, ardından şoförün aracı durdurduğunu ve kendilerini tahliye ettiğini aktardı.

















Yorumlar (0)