25 yıllık komşusunun getirdiği kişiye güvendi… Hayatı alt üst oldu!

Kocaeli’nin ilçesi olan Gebze’de hayatını sürdüren 52 yaşındaki kadın, çocuğunun eğitimi ve ev alma düşüncesiyle senelerdir birikimini yaptığı 202 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

YAŞAM 04.08.2022, 15:52 05.08.2022, 10:49
25 yıllık komşusunun getirdiği kişiye güvendi… Hayatı alt üst oldu!

Hadise, Gebze’de 30 Mart günü yaşandı. Alınan bilgiler göre, bir kız çocuğu annesi olan Hatice Gül Yılmaz'ın (52) dairesine 25 senedir tanıdığı komşusu ile beraberinde biri daha geldi. Komşusu, yanında getirdiği kişiyi kızının nişanlısı olarak gösterdi. Bunun üzerine Yılmaz, bu kişileri evine buyur etti. Başına ne geldiyse bundan sonra geldi.

Sohbet etti, parayı kaş göz arasında hesabına yolladı

Sohbet ettikleri esnada adının Mehmet olduğunu ifade eden şahıs, Yılmaz'ın kızının en büyük hayalinin Amerika’ya gitmek olduğunu ve yabancı dil bölümünde okuduğunu öğrendi. Bu durum sonrasında kendisinin de Amerika'da ikamet ettiğini aktaran şahıs, talep etmeleri halinde aileye bu hususta destek olabileceğini ifade etti. Bu durum sonrasında Yılmaz'ın kendi adına Amerika'dan bir banka hesabı oluşturmasını ve buraya bir miktar para yollamaları gerektiğini söyledi. Genç kız ile beraber kadının banka hesaplarına giren zanlı, çevresindekilerin haberi olmadan hesapta yer alan 202 bin lirayı dolara çevirdi ve kendi hesabına yolladı.

Komşusu tepki vermeyince hayalleri yıkıldı

Sohbet edip, çaylarını içmelerinin ardından misafirlerini evden yollayan kadın, zanlının hareketlerinden şüphe duydu. Daha sonrasında banka hesabını kontrol etmek isteyen Yılmaz, gördükleri karşısında şok yaşadı. Banka hesabına baktığı esnada çeşitli zorluklarla bir araya getirdiği parasının yerinde bulunmadığını fark eden kadın, dolandırıldığını anladı. Hızlı bir şekilde komşusunun evine giden Yılmaz, komşusunun duruma tepki vermemesiyle daha da yıkıldı.

Sahte evraklarla oyaladı

Dolandırıcı olduğu iddia edilen şahıs ile görüşmeyi sürdüren aile, yapılan işlemlerin iptal edilmesini ve gönderilen paranın geri iade edilmesini talep etti. Bu durum üzerine zanlı, kendisi gibi tanıttığı Aaron Isaacson ismine oluşturduğu sahte banka dekontlarını aileye yollayarak, parayı geri gönderdiğini ve ortalama 3 gün içinde hesaplarına ulaşacağını ifade etti. Bu cümlelerle aileyi takribi 1 ay kadar oyalayan zanlı, daha sonrasında ise ortadan kayboldu.

Türkiye’nin birçok yerinde farklı isimlerle bulunmuş

Yaşanan olayın ardından komşusunun da ailesiyle beraber ortadan kaybolduğunu gören Yılmaz, çareyi polise gitmekte buldu. Kendilerini dolandıran kişiyi internet üzerinden inceleyen Yılmaz ailesi, aynı kişinin ilk olarak “Eren Işık” takma ismini kullandığını sonrasında farklı birçok isimle Türkiye'nin her kesiminde vatandaşları dolandırdığını tespit etti. Gözyaşları içerisinde kalan Yılmaz, senelerdir emek göstererek bir araya getirdiği parasını geri alabilmeyi ve hayatını zehir eden dolandırıcının yakalanmasını istiyor.

“Bir sürü şey söyledi, inandık”

30 Mart tarihinde 25 yıllık komşusunun kendisine geldiğini aktaran Hatice Gül Yılmaz, "Yanında birisi ile geldiğini bilmiyordum. Ben kapıyı açınca adamı gördüm. Daha sonra beraber oturduk, çay içip sohbet ettik. Benim de kızımın okuduğu bölüm yabancı dil. Komşumla beraber gelen adam da ‘Ben size yardımcı olayım. Zaten Amerika'ya gideceğim, size oradan burs ayarlarım' dedi. Daha sonra bize bunun için biraz para yollamamız gerektiğini anlattı. Benim de uzunca bir süredir biriktirdiğim 202 bin liram vardı. Benim adıma Amerika'dan hesap oluşturacağını ve hesabıma devamlı olarak bakmam gerektiğini söyledi. Biz ne oldu da inandık bilmiyorum. Burs dedi, eğitim dedi, yabancı dil dedi. Benim de kızım Amerika'ya hep gitmek istemiştir. Ben de olur da kızım oraya giderse diye para hesapta kalsın demiştim. Parayla o anda dolar aldılar. Dolar alır almaz hesabımdan parayı da çekmiş. Parayı aldıktan sonra çay içmeye devam ettiler. Saati 17.00 gibi evden çıktılar. Ben bir gariplik olduğunu hissettim. Kızımın yanına gittim, ‘Kızım, bu adam hırsızlık mı yapıyor acaba' dedim. Hızlıca hesabıma baktım, ne yazık ki para falan kalmamış. Bankayı arayamadım, çünkü şube kapanmıştı. Biz kızımla ne yapacağımızı şaşırdık. Eşim de işten geldi. ‘Size bir şey olmuş' dedi. O an da olanları anlattım, bu kişinin bizi kandırdığını söyledim. Gidip komşuma danıştığımı ancak onlardan da ses çıkmadığını anlattım” dedi.

“Sıra sıra kayıplara karıştılar”

Daha sonra bu kişi ile görüşmeye devam ettiklerini söyleyen Yılmaz, “Dolandırıcı bize devamlı olarak evrak yolladı. Kuyumcuya gitmiş oradan fotoğraf attı Bana, ‘Senin paranı yollayacağım’ dedi. Komşum da bana gelip ‘O kişiyi unutun, sizin paranız bende' diyordu. Sonrasında da hep beraber kaçtılar. Komşum ilk olarak dolandırıcı kişiyi kaçırdı, ardından kızını en sonda kendisi kaçtı” şeklinde konuştu.

“Tüm Türkiye’yi dolandırmış”

Olayın sonrasında adamı internette araştırdıklarını aktaran Yılmaz, “Bu kişi farklı isimler de kullanıyor. İnternete ‘Eren Işık’ yazarsanız bütün fotoğrafları çıkar. Tüm Türkiye'de gezmiş ve dolandırıcılık yapmış bu kişi. Her tarafta aranıyormuş. Ben yetkililerden yardım talep ediyorum, bu kişiyi neredeyse ortaya çıkarsınlar. Hala insanları dolandırmayı sürdürüyor. Kırşehir, Eskişehir her taraftan yazıyorlar. Kadınların uygun olmayan görüntülerini alıyormuş. Sonrasında da ‘Beni ihbar ederseniz bunları yayınlarım’ diye tehdit ediyormuş. Bu yüzden bir kadın intihar etmiş. Birçok kişinin canını yakmış. Ben yetkililerden yardım istiyorum. Bu şekilde dolandırıcılık yapan bu kişi yakalanmalı. Bütün Türkiye'yi dolandırıyor. Ama bunu kimse fark etmiyor mu?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)