24 yıllık kin, cinayetle bitti ama hikayesi bitmedi

Adana’da, sokak ortasında işlenen cinayetin altından başka bir cinayet haberi çıktı.

YAŞAM 25.04.2021, 17:26 26.04.2021, 12:22
24 yıllık kin, cinayetle bitti ama hikayesi bitmedi

Adana’da 24 sene önceki bir olaya karıştığı gerekçesiyle kurşuna dizilen adamın 2001 yılında ise evli bir adamın yanına kaçan yeğeninin cinayete kurban gitmesi olayında suçlu bulunarak 20 yıl 13 gün hapse mahkûm edildiği ortaya çıktı.

(Hüseyin Korkmaz'ın cansız bedeni)

Belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı

24 Ocak’ta Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Dervişler Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Korkmaz (50), evinin damında güvercin uçurup kuşları yemlediği esnada henüz kim olduğu tespit edilemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Aldığı kurşun darbeleriyle yere yığılan Korkmaz, çevredekilerin sağlık ekiplerine haber vermesiyle kısa sürede hastaneye kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cinayetin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

(Hüseyin Korkmaz)

24 yıllık bir mesele

Evinin önünde cinayete kurban giden Hüseyin Korkmaz’ın ailesi, bundan 24 yıl önce 1997’de Deniz K, isimli bir kişinin öldüğü Enver A, isminde birinin ise yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkûm olduğu bir olaydan Korkmaz’ın sorumlu tutulduğunu bu sebeple de cinayeti işleyen ya da azmettirenlerin bu kişiler olabileceğini dile getirdi. Bu ifadeler üzerine araştırmayı genişleten polis ekipleri, bahsi geçen aileyi takibe aldı. Polisin incelemesinde ise cinayetin ardından Serkan A.’nın, kullandığı aracı Orhan A.’nın kullandığını ve olaydan hemen sonra da Serkan A.’nın amcası olan Enver A.’nın evine gittiğini belirledi. Söz konusu eve operasyon yapan Adana polisi, şüphelileri gözaltına aldı.

Cinayeti kabul etti

Emniyetteki sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf eden Serkan A,  “Güvercinlerim Hüseyin Korkmaz’ın yaşadığı binaya doğru gidiyordu. O güvercinlerimi korkuttu. Bende bu sebeple onu vurdum. Orhan’da bu cinayette bana yardım etti” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Polis ekipleri, cinayette kullanılan silahı ise sulama kanalının içinde buldu. Serkan A’nın ifadesindeki güvercin olayının tamamen asılsız olduğunu söyleyen Hüseyin Korkmaz’ın ailesi ise Serkan A.’yı tekerlekli sandalyeye mahkum olan amcası Enver A.’nın azmettirdiğini, 24 yıl önceki bir meselenin intikamını almak için bu cinayetin işlendiğini savundu.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Serkan A.’yı cinayet işlemek ve Orhan A. cinayete yardım ve yataklık etmek suçlarından tutuklanırken Enver A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(Fadime Çelikkıran)

Yeğenini öldürtmekten 20 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı

24 yıllık bir kine kurban giden Hüseyin Korkmaz’ın öldürülmesinin ardından başka bir hikaye daha ortaya çıktı.

8 Ocak 2001’de Gürsel Paşa Mahallesi 145. Sokak'ta ayakları ve elleri bağlandıktan sonra katledilen Fadime Çelikkıran ile Halil İbrahim Başıboş’un öldürülmesi olayında Hüseyin Korkmaz’ın parmağı olduğu ve bu nedenle de 20 yıl 13 gün hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

2001’de öldürülen Fadime Çelikkıran’ın kendiside cinayete kurban giden Korkmaz’ın yeğeni olduğu, çocuklarını ve eşini bırakıp evli ve çocuklu Halil İbrahim Başıboş’un yanına kaçtığı, bu sebeple de kadının ve kaçtığı adamın öldürülmesine karar verildiği daha sonra ise kadının kocası Gökhan Çelikkıran tarafından cinayetin işlendiği, onu ise bu cinayete amcaları Hüseyin (30) ve Mehmet Korkmaz (38) ile kızın babası Fevzi Korkmaz’ın azmettirdiği öne sürüldü.

(Halil İbrahim Başıboş)

Yaşanan bu cinayetlerden dolayı 2001 yılında Hüseyin Korkmaz'ın 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı ve öldürülen Hüseyin Korkmaz’ın 20 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi. Ayrıca o dava sonucunda diğer sanıklar Gökhan Çelikkıran'a 20 yıl 10 ay ve Mehmet Korkmaz'ın da 20 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. 

Hüseyin Korkmaz'ın cezası açıklandığında ise mahkeme salonunda bağırarak, “Bravo çok güzel adaletiniz var” dediği belirtildi.

Yorumlar (0)