236 sene hapsi istenen “dijital dolandırıcı”, polis operasyonuyla yakalandı 

Farklı şehirlerde toplam 236 sene 8 ay hapis cezası ve 25 bin TL para cezası bulunan internet dolandırıcısı, polis operasyonuyla Kocaeli’de yakalandı. Operasyon sırasında, aranan 3 şahıs daha bulundu. 

YAŞAM 03.08.2021, 07:43 04.08.2021, 10:12
236 sene hapsi istenen “dijital dolandırıcı”, polis operasyonuyla yakalandı 

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süredir fiziki ve teknik olarak takip edilen, farklı şehirlerde 10 farklı dosyası bulunan internet dolandırıcısına operasyon düzenlendi. “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması ile dolandırıcılık” suçlarından toplamda 236 sene 8 ay 15 gün hapis ve 25 bin TL para cezası bulunan A.E.Ş.’nin fiziki takip sonucunda Darıca’da olduğu tespit edildi. 



Bir kişiye operasyon düzenlendi, 3 kişi yakalandı 

Belirlenen adrese baskın yapan ekipler, A.E.Ş.’nin yanı sıra “nitelikli kasten öldürme” suçundan kesinleşmiş 12 sene 6 ay cezası bulunan Ö.Ş. (62) ve E.A. (57) isimli şahısları da yakaladı. Diğer şahısların Çayırova’da bulunduğunu tespit eden polis ekipleri, tek kişi için gittiği operasyondan 3 kişi ile döndü.  



A.E.Ş., emniyetteki işlemlerinin ardından Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne teslim edilirken diğer şahısların da işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. 



Bir internet hırsızı da Derince’de yakalandı 

Kocaeli polis ekiplerinin hemen hemen aynı saatlerde gerçekleştirdiği bir başka operasyonda ise bir internet dolandırıcısı daha yakalandı. 4 sene hapis cezası bulunan A.T. (28), Derince’de tespit edilince belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Şahsın emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Yorumlar (0)