230 bin TL ödedikleri araç için polis peşlerine düştü

Mersin’de beğendikleri aracı İstanbul’dan giderek satın alan baba-oğul, hayatının şokunu yaşadı. 230 bin TL ödedikleri araba için polis peşlerine düştü. 

YAŞAM 04.04.2022, 17:27 05.04.2022, 09:20
230 bin TL ödedikleri araç için polis peşlerine düştü

Pendik’te yaşayan Batuhan Uçar isimli gencin üniversiteyi kazanmasının ardından babası Eren Uçar, bir otomobil satın almak istedi. Uzun araştırmalar sonucunda Mersin’de satışta olan bir aracı beğenen baba-oğul, Pendik’ten Mersin’e giderek araç sahibiyle yüz yüze anlaştı. Baba Uçar, 230 bin TL’lik aracı Mart 2021’de satın alarak oğluna hediye etti. Honda Civic model aracın tüm noter ve ekspertiz işlemleri tamamlandı. Ardından baba-oğul, Mersin’den Pendik’e döndü. 



Muayene süreci bitince şoka uğradılar

Aracın muayene süresi gelen Eren Uçar, Ekim 2021 tarihinde muayenesini yaptırdı. Ancak Ocak 2022’ye gelindiğinde işler değişti. Polis ekipleri, Uçar ailesine telefon açtı ve aracın kriminal rapora göre motor ve şase numaralarının çok farklı bir araca ait olduğu ifade dildi. Aracın “change” olduğunu öğrenen Uçar ailesinin otomobiline tedbir konuldu. Aracın tüm ekspertiz ve sanayi işlemlerinin Mersin’de yapıldığını dile getiren Baba Uçar, kriminal raporunu gördüklerinde adeta yıkıldıklarını ifade ediyor. 



“Motor numarasını silip farklı yazmışlar”

“Muayenenin ardından polis şüphelenmiş olacak ki bize telefonu açıp aracı istedi ve kriminal inceleme yapılacağını dile getirdi. Ocak ayında polise verdik, şubat ayında rapor çıktı. Bizim aracımızın şase numarası aslında farklı bir aracınmış. Motor numarasını silip farklı numarayı yazmışlar. Bu arabanın her şeyine yaklaşık 230 bin TL verdik. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesi için hukuki süreci başlattık. Bu araba çocuğumun üniversite hediyesiydi ama şimdi oğlumun psikolojisi bozuldu.”

Yorumlar (0)