226 gün önce kaybolan Gülistan Doku'nun arama çalışmaları sonlandırıldı

Tunceli'de 226 gün önce yurdundan çıkarak kaybolan Gülistan Doku'nun arama kurtarma çalışmalarının sona erdirildiği paylaşıldı.

YAŞAM 18.08.2020, 19:34
226 gün önce kaybolan Gülistan Doku'nun arama çalışmaları sonlandırıldı

Tunceli'de yaşamını sürdüren üniversite öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak günü sabah kaldığı yurttan çıkaran bir anda ortadan kaybolmuştu.

Kızın Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kızlarının kaybolduğu Tunceli'ye gelip güvenlik güçlerine bir ihbarda bulunmuştu.

Ailenin ihbarının ardından arama çalışmaları başlatılmıştı.

Son görüldüğü yerlerde arama yapıldı

Yapılan araştırmalar neticesinde Gülistan Doku'nun cep telefonunun, son olarak Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde bulunan bir viyadükte sinyal verdiği kaydedildi. Viyadüğün üzerinden geçen bir araç kamerasına da yansıyan Gülistan Doku'nun son görülmüş olduğu bölgede yapılan yoğun aramalara rağmen genç kıza ulaşılamadı.

Bunun ardından ekipler tarafından su altı aramaları 6 Temmuz'da sonlandırılarak kıyıda ve su yüzeyinde çalışmalar devam etti.

Baraj gölündeki su tahliye edildi

Bakanlık kararıyla genç kızın bulunması için 6 Ağustos tarihinde baraj gölündeki su tahliye edildi ve çalışmalar aralıksız sürdü.

226. gününde sona erdi

Valilik tarafından yapılan açıklamada Doku'nun arama çalışmalarının 226. gününde sonlandırıldığı kaydedilerek çok geniş bir alanda aralıksız arama çalışmalarının yapıldığını fakat sonuç alınamadığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)