220 koyunu öldü, analiz yaptırınca şoke oldu

Çankırı’ya bağlı Orta ilçesinde ikamet eden bir yurttaşın 2 ay içinde 220 küçükbaş hayvanı öldü. Meydana gelen ölümlerin akabinde gerçekleştirilen analizlerde, hayvanlara verdiği yemde ağır metal oranları tespit edildiğini dile getiren yurttaş, yemi üreten şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

YAŞAM 27.03.2022, 19:44 28.03.2022, 17:02
220 koyunu öldü, analiz yaptırınca şoke oldu

Vahit Ece’nin (51) yetiştirdiği koyunlardan 220'si 60 gün içinde telef oldu. Meydana gelen ölümlere ilişkin olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı. Ölen koyunlardan, yedikleri yemden, su ve samandan örnekler alındı. Gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, kullanılan yemde yüksek oranda ağır metal değerleri nedeniyle hayvanlarının öldüğünü ifade eden Ece, yemi üreten şirket hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

“Koyunlarım felç geçirip öldü"

Yem yiyen koyunların birkaç gün sonra telef olmaya başladığını kaydeden Vahit Ece, şöyle konuştu:

"Koyunlarımızın gıda zehirlenmesi sebebiyle öldüğünü yetkililere söyledik. Çünkü yemleri verdikten sonra koyunlarım ölmeye başladı. An itibarıyla 220 koyunum telef oldu. 

25 Ocak'ta 25 torba yem aldım. Yemleri verdikten sonra telef olmaya başladılar. 5 gün içinde 80 koyunum felç geçirdi ve can çekişe çekişe öldüler.

Koyunlarımın ölüm nedeni ağır metal zehirlenmesi. Resmi belgeler elimde, isteyen herkese gösterebilirim." 

Yorumlar (1)
Konuk 2 yıl önce
Allah yardımcınız olsun.
Yazık oldu hayvanlara,