22 senedir ormanda yaşayan vatandaş, İSKİ’nin kendisini kovduğunu iddia etti 

Sultangazi’de tam 22 senedir ormanlık alanda hayvanlarıyla yaşayan Ercan B. isimli vatandaş, İSKİ ekiplerinin gelip yönetimin değiştiğini ve artık ormanda yaşamayacağını söylediğini aktardı. Vatandaş, tavuklarının yumurtalarını ve tuttuğu balıkları satarak geçindiğini ve bir ev tutacak parasının olmadığını ifade ediyor. 

YAŞAM 18.10.2021, 11:00 18.10.2021, 17:28
22 senedir ormanda yaşayan vatandaş, İSKİ’nin kendisini kovduğunu iddia etti 

İstanbul Sultangazi’deki Alibey Barajı üzerindeki ormanlık araziye bir baraka kuran ve 22 senedir bu barakada yaşayan Ercan B. isimli vatandaş kedileri, köpekleri, keçileri ve tavukları ile hayatını burada idame ettirmeye çalışıyor. Gelirini balıkçılık yaparak ve tavuklarının yumurtalarını satarak elde eden Ercan B., İSKİ’nin kendisini evinden çıkarmak istediğini aktarıyor. 

“Gelirim yok ama beni evimden çıkarmak istiyorlar” 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin kendisine geldiğini ve belediye yönetiminin değiştiğini belirterek artık barakada kalamayacağını söylediklerini ifade eden Ercan B., İSKİ ekiplerinin yaklaşık 2 senedir kendisini bölgeden çıkarmak istediklerini şu cümlelerle aktarıyor: “Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yönetimi buraya geldi ve bölgenin tanıtımını yapmak amacıyla fotoğraflar çekeceklerini belirttiler. Fotoğraflarda benim de bulunmamı istediler. Ben de kendileriyle bir anlaşma yaptım. Burada yaptığım barakada yaşayabilmek karşısında fotoğraflarda bulunmayı kabul ettim. Onlar da bunu kabul ettiler ve o günden bu yana mutlu bir şekilde burada yaşıyorum. Fakat belediye yönetimi değiştiği için 2 senedir bana baskı yapıyorlar. 22 sene önce burada kurduğum barakayı bırakmamı ve başka yere taşınmamı istiyorlar. Fakat bilmiyorlar ki ben burada hayvanlarım üzerinden para kazanıyorum, benim bir gelirim yok.” 

“Fotoğraflarım, İstanbul’un tanıtımında kullanılıyor” 

Ercan B., önceki belediye ile yaptığı anlaşma gereğince fotoğraflarının İstanbul tanıtımında kullanıldığını ve hala İETT ile ders kitaplarında bulunduğunu ifade ederek anlaşmanın devam etmesini istediğini aktarıyor ve şunları dile getiriyor: “Üstelik benim burada kimseye zararım da yok. Ayrıca bu barajda boğulmak üzere olan 100’den fazla insanı da ben kurtardım. 

Yorumlar (0)