21 yaşındaki Öykü’nün ölümü ile ilgili şüpheli ifade veren şahıs, tutuklandı 

Kocaeli’de yaşayan 21 yaşındaki Öykü’nün ölümünden şüpheli tutulan ev sahibi arkadaşı tutuklandı.

YAŞAM 15.07.2021, 14:34 16.07.2021, 09:37
21 yaşındaki Öykü’nün ölümü ile ilgili şüpheli ifade veren şahıs, tutuklandı 

Kocaeli’de yaşayan 21 yaşındaki Öykü Yündün isimli genç kadın, 12 Temmuz gecesinde arkadaşı N.Ş.’nin Kocaeli Körfez’deki evine gitmişti. 13 Temmuz günü öğle saatlerinde 112 Acil çağrı Merkezi’ni arayan N.Ş., Öykü’yü evinde ölü bulduğunu bildirmişti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, öykünün cansız bedenini otopsi için hastaneye kaldırmıştı. 



Eve balkondan girdiğini söylemişti 

Genç kızın şüpheli ölümü üzerine polis, N.Ş.’yi gözaltına aldı. Şahıs, polise verdiği ilk ifadede gece işe gitmek için evden çıktığını ve ertesi gün döndüğünde de Öykü’nün kapıyı açmadığını ve komşundan merdiven isteyerek balkona çıkıp ev içine balkondan girdiğini belirtmiş ve içeri girdiğinde de Öykü’yü vefat etmiş olarak bulduğunu söylemişti.  



N.Ş. ve beraberindekiler tutuklandı 

Öykü’nün cenazesi, dün tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından Kocaeli Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi. Olayla ilgili 13 Temmuz’da gözaltına alınan N.Ş. ise aynı gün Körfez Adliyesi’ne sevk edilmişti. Hakim karşısında da çelişkili ifadelerine devam eden N.Ş., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öykü’nün ölüm sebebinin ise otopsi raporundan belli olacağı aktarıldı. 



Öykü’nün acı dolu hayat hikayesi ortaya çıktı 

Öykü’nün 2013 senesinde, henüz 13 yaşındayken okul arkadaşlarına “istismara uğradığını” söylediği ortaya çıktı. Durumu öğrenen Öykü’nün annesi, savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve “şantaj” ile “çocuğa cinsel istismar” suçlarından o dönemde 29 kişi gözaltına alınmıştı. Sanıklardan 19 tanesi emniyetten serbest bırakılırken 10 tanesi de Gölcük Adliyesi’ne sevk edilmişti. 

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Nisan 2014 tarihinde görülen davada sanıklardan ikisine 12 yıl 6’şar aylık hapis cezası verilirken 8 tanesine ise 3 ile 9 sene arasında değişen hapis cezaları verilmişti. 

Yorumlar (0)