21 Mart: Dünya baharı, Türkiye kışı selamlıyor

Meteoroloji’den aktarılan bilgiye göre bu hafta yurt genelinde hava, kıştan kalma günleri yaşatacak. Bugün Karadeniz’in iç kesimlerinde, Marmara’da, Doğu Anadolu’da ve İç Anadolu’da kar ve karla karışık yağmur beklenirken yüksek kesimler için çığ tehlikesi uyarısı verildi.

YAŞAM 21.03.2022, 09:49
21 Mart: Dünya baharı, Türkiye kışı selamlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta için yurt genelinde yağış uyarısı verdi. Sıcaklıkların ortalama 1 ila 3 derece arasında yükseleceği bu haftada hava durumu mevsim normallerinin altında seyredecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ve İstanbul’un bir kısmında sağanak yağış beklenirken Batı Karadeniz’de, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Edirne hariç olmak üzere Marmara Bölgesi’nde, Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor.



Çığ ve buzlanma tehlikesi mevcut

Rüzgar çoğunlukla kuzeyli yönlerden eserken güneydoğu kesimlerinde de güneyli yönlerden esecek. Rüzgarın kuvveti 40-60 km/saat olacak. Öte yandan Kuzey Ege ve Marmara’da rüzgarın hızında artış bekleniyor.



Yurt genelinde çığ ve buzlanma tehlikesi ise son bulmuş değil. Özellikle Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi oldukça yüksek. Oluşan güneşle birlikte karların erimeye başlaması konusunda ise dere yataklarında evleri bulunan kişiler için uyarı sinyalleri veriliyor. Yollarda buzlanmaya ve zirai buzlanmaya dikkat çeken Meteoroloji, özellikle akşam ve gece saatlerinde üreticilerin ve vatandaşların önlem almaları konusuna değiniyor.

Yorumlar (0)