2022 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hakkında merak edilenler

Ramazan ayının sonuna doğru gelirken Kadir Gecesi’nin ne zaman olduğuna dair sorular da sık sık sorulmaya başlandı. Peki Müslümanlar için oldukça önemli olan bu gece ne zaman? Kadir Gecesi’nin anlamı ne? İşte merak edilenler…

YAŞAM 25.04.2022, 16:10
2022 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hakkında merak edilenler

İslam alemi için mübarek olan Ramazan ayının sonuna gelindi. Bu hafta bitecek olan oruç dönemi öncesinde Kadir Gecesi için geri sayım başladı. Daha çok vatandaşın ibadet ettiği ve camilerin dolup taştığı mübarek Kadir Gecesi için hazırlıklar sürerken tam tarih olarak 27 Nisan Çarşamba günü işaret edildi. İlk teravih namazının 1 Nisan, ilk orucun 2 Nisan günü eda edildiği Ramazan ayının Kadir Gecesi ise 27 Nisan olacak. 



Kadir Gecesi’nin önemi nedir?

Kadir Gecesi, Müslümanların kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’de de aktarılmış gecelerden biridir. Bakara Suresi’ne göre Kur’an-ı Kerim, Ramazan ayı içinde indirilmiştir. Bu gecede Hz. Muhammed, Allah’ın namaz kılma emrini Müslüman olanlara iletmiştir. Ramazan aylarının 27’nci gecelerinde kutlanan bu özel gecenin “en bereketli gece” olduğu dile getirilir. Denir ki bu gece, bin aydan daha hayırlıdır. Cebrail (a.s.) ile melekler bu gece Allah’ın izniyle her türlü iyilik için gökten inerler ve tan yerinin ağarmasına kadar esenlik oluşur.


 

Yorumlar (0)