2020’de meydana gelen Elazığ depreminin yeni görüntüleri paylaşıldı 

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki depremin üstünden tam 2 sene geçti ancak bazı görüntüler ortaya yeni yeni çıkıyor. Yeni ulaşılan görüntülerde Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde vatandaşların acil kısmından koşarak çıktığı, ambulansın ise beşik gibi sallandığı rahatlıkla görülüyor. 

YAŞAM 23.01.2022, 16:39 24.01.2022, 15:02
2020’de meydana gelen Elazığ depreminin yeni görüntüleri paylaşıldı 

Elazığ, 24 Ocak 2020’de dehşeti yaşadı. 6.8 büyüklüğündeki depremde yüzlerce yapı zarar gördü, 4 ev yıkıldı. Malatya’da da hissedilen depremde 41 kişi hayatını kaydetti. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin 2’nci yılına saatler kala, o akşama ait yeni görüntüler ortaya çıktı. 

Deprem günü pek çok hastane gibi Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin acili de doluydu. 20.55 sularında deprem yaşanırken hastalar ve sağlık personellerinin bir kısmı ne yapacaklarını bilemez halde kendilerini dışarı atmak için bir çıkış yolu aradılar. Hastanenin güvenlik kameraları o anları saniye saniye kaydederken acilin kapısından çıkan kalabalık grup da görüntülere yansıdı. Kapının önündeki ambulansın beşik gibi sallanışı, hafızalardan silinmeyecek etki yarattı. 



Sağlık çalışanları, görev yerlerini bırakmadı 

Kameralara yansıyan görüntüde hastalar ve yakınları acil kapısından çıkıp giderken sağlık çalışanlarının büyük kısmının ise hastane içinde kaldığı, görev yerlerini terk etmediği görülüyor. Saniyeler boyunca sallanan binada elektrikler sık sık gidip geliyor. Korku dolu anlar yaşanırken otopark kısmının tavanı da yıkılmaya yüz tutmuş gibi gevşiyor. 

Ancak Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin otoparkında, güzel bir gelişmenin yaşandığı da görülüyor. 2018 senesinde inşa edilen hastaneye tam 872 adet deprem izolatörü eklendi. Otopark tavanının çökecek kadar şiddetli sallanmasına karşın kolonlarda sallantı oluşmamasının sebebinin ise bu izolatörler olduğu belirtiliyor.  

Yorumlar (0)