2020'nin en temiz düğünü!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) Türkiye'yi geleneklerinden vazgeçirmedi ancak tarzında küçük çaplı değişikliğe neden oldu. Kocaeli'de düğüne gelen davetlilere dezenfektan ikram edildi.

YAŞAM 15.03.2020, 12:21
2020'nin en temiz düğünü!

Kocaeli ilinin İzmit ilçesinde gerçekleştirilen bir düğünde davetlilere, salon girişinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı dezenfektan ikram edildi, davetliler ise ellerine sıkılan dezenfektanla ellerini temizledi. Takı töreninde damat ve gelinle tokalaşmamaya özen gösterildi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde öğretim görevlisi Büşra Şiringür ve özel bir eğitim kurumunda yöneticilik yapan Fatih Özkan'ın düğünü, İzmit ilçesinde Seka Park'ta bulunan bir düğün salonunda yapıldı.

Aylar öncesinden düğün tarihi alan ve hazırlıklarını tamamlayan aileler, koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle düğünü ertelemek yerine töreni, Sağlık Bakanlığının önerilerini dikkate alarak yaptı.

Düğün salonu önce, davetliler gelmeden iki kez dezenfekte edildi.

Çiftin yakınları, komşuları ve arkadaşlarının katıldığı törende tek tek elleri dezenfekte edilerek salona alınan davetliler, kimseyle tokalaşmadılar, sarılmadılar. Kimi davetlilerin birbirleriyle dirsek dirseke selamlaştıkları görüldü.

Damat Fatih Özkan, misafirlerine seslenerek, salon girişindeki sıvı el dezenfektanıyla ellerini temizlemeleri konusunda uyarıda bulundu ve "Sizden ricam, hepimizin sağlığı için sarılma, öpüşme olmazsa çok iyi olur. Salgından sonra evimize bekleriz, o zaman sarılırız. Anlayışınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim." dedi.

Davetlilerin salondaki yerlerini almalarının ardından takı törenine geçildi. Bu sırada gelin ve damat, davetlilerin ellerine takı takmadan önce de dezenfektan sıktı. Takılarını takan davetliler, gelin ve damadı tokalaşmadan tebrik ederken gelin ve damat da takı takan davetlilerin ellerine, tokalaşmanın yerini alması için dezenfektan sıktı.

Düğün pastasının kesilmesinin ardından, gelin ve damat birbirlerine sarılarak dans etti.

"Bu yılın en temiz düğünü olabilir"

Geçen yıl kasım ayında düğün tarihini belirlediklerini söyleyen damat Fatih Özkan, "Bu salgın keşke olmasaydı, keşke bunlar başımıza hiç gelmeseydi. Biz toplum olarak temizliğe ve hijyene önem veren bir milletiz. Bizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Etkileyeceğini düşünseydik, biz düğün organizasyonunu iptal ederdik." diye konuştu.

"Sonuçta hayat devam ediyor. Ben her şeyin iyi olacağına inanıyorum. Bunu kayıp vermeden atlatacağız inşallah." diyen damat Fatih Özkan, "Düğün salonu iki kere ilaçlandı. Girişte de davetlere dezenfektan sıkıldı. Bu konuda çok dikkatliyiz, takı merasiminde ve uğurlamada tokalaşma ve öpüşme olmayacak." ifadelerini kullandı.

Gelin Büşra Özkan ise ellerine sık sık dezenfektan sıktıklarını belirterek duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Millet olarak öpüşmeyi, tokalaşmayı çok seviyoruz ama bugün bir ilk yapıyoruz. Sevgimizi, birbirimize uzaktan gösteriyoruz. Ellerimiz zaten tertemiz. Bence bu yılın en temiz düğünü olabilir. Virüs yok, hiçbir şey yok."

Yorumlar (0)