2020'den bu yana Wuhan'dan İstanbul'a ilk uçuş!

Çin'de vakaların ciddi düzeyde düşmesi ve tam kapanma uygulamasının sona ermesi, iki buçuk yılın ardından Wuhan-İstanbul seferlerinin açılmasını sağladı. 2020 yılının Ocak ayından sonra ilk defa Wuhan'dan kalkan bir yolcu uçağı İstanbul'a indi.

YAŞAM 30.06.2022, 09:21 30.06.2022, 12:26 Hakan Öksüz
2020'den bu yana Wuhan'dan İstanbul'a ilk uçuş!

İlk koronavirüs vakası Çin'in Wuhan kentinde görülmüş ve oradan dünyaya yayılmıştı. Aşıların bulunması ve uygulanan sert tedbirler, koronavirüs salgınını yenen ilk ülkelerden birinin Çin olmasını sağlamıştı. Tüm dünyada koronavirüs salgınının bittiği bu yılın bahar aylarında Çin'de yeniden vakalar artmış, ülke genelinde ikinci kez tam kapanma uygulanmıştı. 

"Sıfır Covid" uygulamasıyla yeniden karantinaya giren Çin, sert tedbirler uygulamaya başlamıştı. Vakaların azalmasıyla tam kapanma sona erdi, "kontrollü" tedbirler uygulanmaya başlandı. Çin'de vakaların düşmesi, dış ülkelere uçuşların da yeniden açılmasını sağladı.

İki buçuk yılın ardından İstanbul'a indi

Pandeminin dünya çapında korku yaratmaya başladığı 24 Ocak 2020'de Wuhan ile İstanbul arasındaki uçuşları durduran China Southern Airlines havayolu şirketi, iki buçuk yılın ardından uçuşların yeniden başladığını duyurdu. Wuhan'dan kalkan yolcu uçağı, dün akşam saat 21.30 civarında İstanbul'a indi. 

Sefer sayısı daha sonra artırılacak

Çin havayolu şirketi, Wuhan-İstanbul uçuşlarının bir süre boyunca haftada bir kez yapılacağını duyurdu. Sefer sayısının daha sonra artırılacağı bildirildi. 

Çin'de tam kapanmanın sona ermesi ve yaz aylarıyla birlikte gelen rahatlama, iki buçuk yılın ardından Wuhan-İstanbul seferlerinin başlamasını sağladı. Önümüzdeki aylarda Çin'in diğer bölgelerinden de Türkiye'ye uçuşların artacağı düşünülüyor.

Yorumlar (0)