2016'da sattığı aracının eski plakası yüzünden başına gelmeyen kalmadı

İstanbul'da yaşayan Abdullah Memişoğlu, 2016'da sattığı aracının 2010'a kadar kullandığı eski plakası yüzünden hacizlik olduğunu söyledi.

YAŞAM 19.03.2021, 10:29 19.03.2021, 15:57
2016'da sattığı aracının eski plakası yüzünden başına gelmeyen kalmadı

İstanbul’da yaşayan 60 yaşındaki Rizeli Abdullah Memişoğlu’nun, 2016’da sattığı arabasının eski plakası yüzünden başına gelmeyen kalmadı.

700 TL'lik borç için 5 bin lira para harcadı

Memişoğlu, 2010’de plakasını değiştirmek istedi. 34 olan plakasını 53 olarak değiştiren Memişoğlu, plakasını değiştirdikten 6 yıl sonra 2016’da arabasını satmaya karar verdi. Sattığı aracının 2010’a kadar kullandığı plakaya “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücreti” gelince olanlar oldu. Kendisine ait olmayan plakaya gelen 700 TL’lik cezayı iptal ettirmek için harekete geçen Memişoğlu, avukat işlemleri hariç bugüne kadar 5 bin TL’ye yakın para harcadığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Memişoğlu, 2010 yılında plakamı değiştirdikten 6 yıl sonra aracını sattığını ancak  2016’nın 11. ayından sonra o araçla köprüden 3 yıl boyunca geçtiğini belirten evrak geldiğini belirtti. Bu evrakın gelmesinden sonra mahkemeye başvurduğunu belirten Memişoğlu, elinde mahkeme kararı olmasına rağmen tüm mal varlığına haciz geldiğini ifade etti.

700 TL’lik bir ceza için 5 bin lira masraf yaptığını söyleyen Memişoğlu, büyük çapta zararı olduğunu, işinden ayrıldığını ve manevi olarak çöktüğünü belirtirken, 3 yıldır köprü avukatlarıyla da uğraşmaktan bıktığını dile getirdi.

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün nerede olduğunu bilmem”

Üzerinden geçtiği sebebiyle ceza kesilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün nerede olduğunu bile bilmediğini aktaran Memişoğlu, Gazi Osman Paşa’da oturduğunu ve o köprüyü kullanmadığını kaydetti.

"Psikolojim bozuldu"

Mahkeme kararına rağmen mal varlıklarına haciz konulduğunu ifade eden Memişoğlu, çocuklarının rızkını hacizlere yedirmek istemediğini dile getirdi. Ayrıca borç meselesi sebebiyle telefonlarının hiç susmadığını, bu hukuksuzluğa karşı da mahkemeye gideceğini belirtti. 3 yıldır evini ve çocuklarını arayarak haciz edileceksiniz şeklinde uyarılar aldığını belirten Memişoğlu, psikolojisinin ve sağlığının bozulduğunu aktardı.

Yorumlar (0)