200’den fazla sığınmacı kurtarıldı

İzmir’in Çeşme ve Urla ilçesi ile Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında toplam 56 sığınmacı kurtarıldı, 191 sığınmacı ise kaçmak isterken durduruldu.

YAŞAM 27.08.2021, 08:22 27.08.2021, 19:09
200’den fazla sığınmacı kurtarıldı

İzmir’in Çeşme ve Urla ilçesi açıklarında gece saatlerinde göçmen kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan tarafına geçmek üzere hazır bulunan bir balıkçı teknesi tespit ederek durdurdu. Tekne içerisindeki 191 sığınmacı, güvenlik güçlerine teslim edildi.

Çeşme ilçesi açıklarında ise bir sal içerisindeki sığınmacılar, vatandaşlar tarafından tespit edildi. Sahil Güvenlik ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, Yunanistan tarafından Türk kara sularına itilen bir salda bulunan 23 sığınmacıyı kurtardı.

214 kişi işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.



Aydın’da 33 sığınmacı kurtarıldı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen 33 sığınmacı, ilçe açıklarındaki lastik botu fark eden vatandaşlar tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye gittiğinde bir bot içerisinde 33 kişinin bulunduğunu tespit etti.

33 kişi, işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yorumlar (0)