20 yaşındaki Nesrin koyunları otlatarak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

Bursa’da hayatını sürdüren 20 yaşındaki Nesrin Yavuz, pandemi döneminde üniversiteye uzaktan eğitimle devam ederken köyde bir yandan koyunları otlatıyor öte yandan 5 yıl önce tanıştığı oryantiring sporunda Türkiye’yi temsil etmek için Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor.

YAŞAM 31.05.2021, 17:14 01.06.2021, 15:36
20 yaşındaki Nesrin koyunları otlatarak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

Bursa’da yaşamını sürdüren 20 yaşındaki öğrenci, dağda koyunların peşinde koşarak yapmış olduğu antrenmanlarla birlikte Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Lisede oryantiringle tanıştı

20 yaşındaki Nesrin Yavuz Bursa Keles ilçesinin Sorgun köyünde ikamet ediyor. 5 sene önce Yavuz oryantiring sporuyla tanıştı.

Türkiye ikincisi ve üçüncüsü oldu

Lisede yapmaya başladığı bu spor dalını şu anda eğitim aldığı Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitmenliği’nde de sürdüren Yavuz’un Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü başarısı da bulunuyor.

Koyunların peşinde koşarak Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor

Göstermiş olduğu üstün başarıyla milli takımın seçme kampına seçilen başarılı öğrenci, eylülde Kocaeli’de yapılması düşünülen Avrupa şampiyonasına köyünde koyunlarının peşinde koşarak hazırlanıyor.

Pandemi sebebiyle uzaktan eğitimi devam eden Yavuz, ailesinin yanında köyde her gün koyunları güderek 15 km koşu yapıp Avrupa Şampiyonası’na sıkıca hazırlanıyor.

Genç kız yaşadığı Sorgun köyündeki ilk milli sporcusu olarak yaşadığı yerde de herkesin takdirini kazanmış vaziyette.

Oryantiring sporu…

Nesrin Yavuz, oryantiring sporunu severek yaptığını söyleyerek, “Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitmenliği bölümünde okuyorum. Oryantiring sporuyla meşgulüm. Oryantiring, haritası olan arazide belirlenen hedefleri bulmaya ilişkin bir spor.

“Milli takım seçme kampına çağırdılar”

Bu spora lise eğitimim esnasında 5 sene önce başladım. Oldukça eğlenceli bir spor dalıydı. Bu spor dalında Türkiye’de ikincilik ve üçüncülük elde ettim. Uzaktan eğitim aldığım için ailemin yanında köyde yaşamımı sürdürüyorum. Burada uzaktan eğitimin yanında babama dağda koyun güderken yardım ediyorum. İdmanlarımı da koyunların peşinde dağda her gün 15 kilometre koşu gerçekleştirerek yapıyorum. Bizim spor dalımız sürekli arazide yapıldığı için bana çok büyük faydası bulunuyor. Her gün köyde koyunların peşinde koşuyorum. Eylülde Kocaeli’de yapılacak olan Avrupa şampiyonasına burada hazırlanıyorum. Elde ettiğim başarılarla milli takım seçme kampına çağırdılar beni. Her zaman destekçim olan Keles Sorgun Köyü Derneği Başkanı Muharrem Ulutaş’a teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Muharrem Ulutaş ise, “Dernek olarak eğitime çok önem veriyoruz. Köyümüzdeki gençlerimizin her alanda başarı sahibi olması çok güzel. Bu kardeşlerimizden birisi de Nesrin. Diliyorum ki kendisini milli takım formasıyla başarıdan başarıya koşarken görürüz.” dedi.

Yorumlar (0)