20 sokak hayvanını "çocukları korktuğu" için zehirlemiş!

Ankara'da 6 köpek ve 14 güvercini zehirli et vererek öldürdüğü belirlenen kasap İsmail K., sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YAŞAM 31.01.2020, 15:39
20 sokak hayvanını "çocukları korktuğu" için zehirlemiş!

Olay, geçtiğimiz Salı günü Ankara'nın Sincan ilçesine bağı Menderes Mahallesi'nde yer alan Necip Fazıl Parkı'nda gerçekleşti.

Parktaki hayvanları beslemek isteyen vatandaşlar, iki sokak köpeğinin yerde kıvrandığını fark etti. Bunun üzerine köpekler, veteriner kliniğine götürüldü ancak kurtarılamadı. Aynı parkta bir gün sonra 4 köpek ve 14 güvercinin de aynı şekilde ölü bulunduğu tespit edildi.

Yapılan incelemelerin ardından köpekler ile güvercinlere zehirli tavuk eti verildiği tespit edildi. 

Bölgede bulunan hayvansever vatandaşların şikâyetinin ardından polis ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. 

Görgü tanıklarının verdiği ifadeler değerlendirildi ve hayvanların kasaplık yapan evli ve 2 çocuk babası İsmail K. tarafından zehirlendiği tespit edildi. Bu nedenle gözaltına alınan İsmail K.'nın, salı akşamı saat 20.40 sularında park içindeki kameriyenin kenarına siyah poşetten çıkardığı etleri bıraktığı ve bunları tüketen hayvanların zehirlendiği belirlendi. 

Toz zehri et parçalarına karıştırdığını itiraf etti

Polise ifade veren İsmail K., kasap olarak çalıştığı dükkânda iş yerine sık sık giren farelerin öldürülmesi için kullandıkları ve ismini bilmediği beyaz renkte toz zehri kırmızı et ve tavuk parçalarına karıştırarak hayvanlara verdiğini söyledi. İsmail K., hem kendisinin hem de çocuklarının sokak köpeklerinden korktuğunu, bu nedenle onları zehirlediğini itiraf etti. 

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İsmail K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

Yorumlar (0)