20 senedir biriktirdiği telefonlara gözü gibi bakıyor

Van'da telefon tamirciliği yapan Şahabettin Özçelik, 20 senede oluşturduğu telefon koleksiyonundaki bin cihaza gözü gibi bakıyor.

YAŞAM 05.11.2020, 21:57
20 senedir biriktirdiği telefonlara gözü gibi bakıyor

Hakkari Yüksekova'da 4 sene önce ailesiyle Van'a göç eden Özçelik, şehir merkezindeki iş yerinde telefon tamirciliği yapıyor.

Özçelik, cep telefonlara olan ilgisiyle dikkat çekiyor. 20 sene öncesinde başladığı mesleğinde eskiyen modelleri biriktirip şahsi koleksiyonunu oluşturmaya karar verdi.

Bir zaman sonra Özçelik'in farklı modellerde biriktirmiş olduğu yaklaşık olarak bin 700 cep telefonundan 700'ü evine giren hırsızlarca çalındı.

Özçelik kalan cep telefonlarını evinde bir odada sergiledi. 

"Bütün telefonlar çalışıyor"

20 sene önce teelfonlara olan ilgisinden dolayı bu mesleğe başladığını ve o günden bu zamana dek telefonların eskiyen modellerini biriktirdiğini ifade eden özçelik şunları söyledi:

"Uzun bir zaman geçtikten sonra insnaların bu telefonları arayıp bulamayacağını düşündüğüm için koleksiyon yapmaya karar verdim. Yeni alıp tamir ettiğim telefonlarım da var. Bütün telefonlar çalışıyor. Bataryaları duruyor. 2 sene önce evime giren hırsızlar o zamana kadar biriktirdiğim bin 700 telefonun 700 tanesini çaldılar.

"Evimin bir odasını telefonlara ayırdım"

"Telefonlarımın hepsi benim için çok değerli. Daha öncesinde çeşitli teklifler geldi fakat koleksiyonumu vermedim. Evimin bir odasını özel olarak telefonlara ayırdım. Kimi zaman bakmakta zorlanıyorum. Umarım benden sonra bir başka koleksiyoner bunların talibi olur ve telefonları gelecek nesillere taşır."

Yorumlar (0)