20 sene önce selası verilmişti... Bugün 121. yaşını kutladı

Yozgat’a bağlı Saraykent ilçesinde yaklaşık olarak 20 sene evvel geçirdiği bir ameliyat sonrası öldüğü düşünülerek köyünde selası verilen Akkız Büyükturgut, 121'inci yaşını kutladı.

YAŞAM 30.01.2022, 20:31 31.01.2022, 14:49
20 sene önce selası verilmişti... Bugün 121. yaşını kutladı

48 torun ve 8 çocuk sahibi olan Büyükturgut, 20 sene evvel başkent Ankara’da geçirdiği bir operasyonun ardından yoğun bakıma alındı. Evlatları ise bir yanlış anlaşılma sebebiyle yoğun bakımdaki annelerinin vefat ettiğini köydeki akrabalarına duyurdular ve bir araç istediler. Bu esnada yoğun bakım servisinden çıkartılan Büyükturgut, evlatları tarafından köyündeki evine geldiğinde camiden selasının verildiğini işitti. 

Doğum günü ilk kez kutlandı

İlçede kızı Zeynep Güzel ile beraber yaşayan Büyükturgut, bugün 121'inci yaş gününü pasta kesip kutladı. Kaymakam Ali Açıkgöz, Büyükturgut'a sürpriz bir ziyarette bulundu. 121 senelik yaşamı boyunca ilk kez doğum günü kutlanan Büyükturgut, mumları üfleyerek yeni yaşına bastı. Yaşlı kadının mutluluğu ise gözlerinden okundu.

Sağlıklı ve uzun yaşamını doğal yiyecekler yemeye, erken kalkmaya ve hareketli olmaya bağlayan Büyükturgut, Kaymakam Açıkgöz’e teşekkürlerini iletti. 

"Yaşlılarımız yalnız değildir"

Kaymakam Açıkgöz, “Teyzemizi ziyaret ettik. Kentimizin en yaşlı insanı. Bir sürpriz yaparak doğum gününü kutlamak istedik. Allah uzun ömür versin. Yaşlılarımız yalnız değildir." dedi. 

20 sene evvel selasını dinleyince hüzünlendiğini anlatan Büyükturgut, o günleri hem duygulanarak hem de gülerek anlattı.



Yorumlar (0)