20 dönümlük alana Atatürk imzası atıldı!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Keltepe'ye, ilçe belediyesi tarafından dev Atatürk imzası atıldı.

YAŞAM 19.05.2020, 10:58 19.05.2020, 11:00
20 dönümlük alana Atatürk imzası atıldı!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 20 dönümlük alanda atılan imza için 30 kamyondan fazla taş kullanıldı.

Uzunluğu 100 metreye ulaşan devasa büyüklükte harflerin bulunduğu imza, İznik ilçesinden de görülebiliyor. Söz konusu imza, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçakların da iniş güzergahında yer alıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

"Uçakların  rotası içinde olan bir zirve nokta"

Başkan Sertaslan, imzanın atıldığı yerin Gemlik'in en hakim noktası olduğunu belirterek, "Gemlik Körfezi'nden İznik Gölü'ne kadar görebildiğimiz bir yer. Aynı zamanda özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçakların da rotası içinde olan bir zirve nokta. Malum 19 Mayıs, bu Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'na başladığı, ilk adımın atıldığı gün. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı gün bugün. Bir milletin kurtuluşunun ilk adımı." diye konuştu.

"200 metre uzunluğunda bir imza"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir şeyler yapmanın mümkün olmadığını aktaran Başkan Sertaslan, "Yurttaşımızın bizlerden bir beklentisi vardı. 'Bu 19 Mayıs sönük mü geçecek' diyorlardı. Böyle bir çalışma yapalım dedik. Bildiğimiz kadarıyla dünyanın en büyük Atatürk imzası olacak. 200 metre uzunluğunda bir imza. 100 metre uzunluğu olan harflerimiz var." ifadelerini kullandı.

"30 kamyondan fazla taş kullanıldı"

Başkan Sertaslan, imzanın yaklaşık 20 dönümlük arazi içerisine yerleştirildiğini kaydederek, "30 kamyondan fazla taş kullanıldı. İnsanlarımızı bir parça da olsa mutlu edebilmek istiyoruz. Hem 19 Mayıs önemli bir gün, bunu yapmak boynumuzun borcuydu diye düşünüyoruz. Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı, hem de mübarek Kadir Gecesi'ni kutluyorum. Umarım ayrı kaldığımız son bayram olur. Omuz omuza, hep birlikte alanlarda kutlayabileceğimiz bayramlarda da buluşmak dileğiyle." dedi. 

Yorumlar (0)