2 milyon TL’lik sıfır araç hatalı çıktı: Duyunca inanamadı!

Piyasa değeri 2 milyon lirayı bulan ve bayiden sıfır olarak alınan Mercedes marka lüks otomobilin sağ çamurluğunun boyalı olduğu tespit edildi.

YAŞAM 06.04.2022, 14:07
2 milyon TL’lik sıfır araç hatalı çıktı: Duyunca inanamadı!

Piyasa değeri 2 milyon lirayı bulan otomobili alan bir kişi, arkadaşlarının tavsiyesi sonrasında aracını oto ekspertize götürdü. 47 kilometre yol gittiği arabasını Eskişehir'deki bir uzmana kontrol için götüren talihsiz şahıs, kontroller sonucunda hayatının şokunu yaşadı.

2 milyon liraya araç aldı, hayatının şokunu yaşadı

Bayiden sıfır olarak alınan otomobilin, sağ çamurluğunda boya olduğu belirlendi. İlk başta yaşananlara inanmayan vatandaş, servis kontrolleriyle beraber boyanın gerçek olduğunu fark etti. İncelemelerle birlikte hatalı parçayı tespit eden oto ekspertizi Cihan Acar, bu tarz bir boyanın 50-100 bin TL arasında araçta değer kaybına sebep olabileceğini dile getirdi. Araç almak isteyenlere önerilerde bulunan Acar, mağduriyet olmaması adına mutlaka uzman görüşünün alınması gerektiğini dile getirdi.

“Araçta 50-100 bin TL değer kaybına yol açar”

Hatalı parçanın ortaya çıkma süreci ve otomobildeki değer kaybından söz eden Acar, “Henüz 47 kilometre yapmış, bayiden sıfır olarak alınmış bir otomobil. Sıfır olması sebebiyle hatasız olarak değerlendiriliyor. Arabayı satın alan şahıs kontrol için ekspere getirdiğinde sağ çamurluğunda boya fark ettik. Araç sahibi buna inanmakta zorluk yaşadı. Mikronlar ve ardından servis kontrolünde sağ ön çamurluğun yeniden boyandığı tespit edildi. Otomobilin piyasa değeri 2 milyon liraya yakın. Araçta böyle bir parçanın boyalı şekilde olması, araçta 50-100 bin lira değer kaybına sebep olur” sözlerini kullandı.

“Her zaman yaşanan bir durum değil”

Sıfır araçlarda bu şekilde tespit edilen hataların, daima karşılaşılan bir olay olmadığını belirten Acar, “Duymuşsunuzdur, ‘gemiyle taşınırken araçların ufak çizikler sebebiyle boyanmış olabileceği' söylemleri yaşanır. Ben de zannediyorum ki ince bir boya olduğu için böyle fakat bu, sonradan boyandığı gerçeğini değiştirmiyor. Arabada parça boya bulunuyor. Araç sahibi parça boyalı şekilde bu arabayı satacak. Araç sahibi de oldukça şaşırdı. Normal bir prosedürü uygulamak için gelmişti. Böyle bir şeyle karşılaşacağını düşünmüyordu. Her zaman yaşanan bir olay değil. Bu sebeple biz de çok şaşırdık” sözlerini kullandı.


 

 
Yorumlar (0)