2 kente "sarı" uyarı, 7 şehre "fırtına" uyarısı!

Bursa ve Ordu için "sarı" uyarısı yapan Meteoroloji, Marmara Bölgesi için de kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.

YAŞAM 07.02.2021, 13:13 07.02.2021, 13:51
2 kente "sarı" uyarı, 7 şehre "fırtına" uyarısı!

Soba zehirlenmelerinin yoğun yaşandığı illerin başında gelen Bursa için Meteoroloji'den "sarı" uyarı yapılırken, Marmara Bölgesi için de kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı geldi.

Bursa'ya "sarı" uyarı

Bursa'da doğalgaz ve soba zehirlenmeleri, çatı uçması, direk ve ağaç devrilmesi ile ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 03.00'ten, 9 Şubat 2021 Salı günü saat 03.00'e kadar devam edeceği değerlendirilen kuvvetli rüzgârın Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz ve İç Ege'deki hızının 50 ila 70 kilometre olarak fırtına şeklinde eseceğini bildirdi.

Marmara Bölgesi'nde fırtına bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü ise gece saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'nin batı kesimlerinden başlayacak etkili rüzgârın Güneybatı ve Güney yönlerden bölgenin doğusundaki İstanbul, Sakarya, Yalova, Kocaeli çevrelerinde saatteki hızı 50 ila 70 kilometre olan fırtınalar şeklinde oluşacağını, Marmara Bölgesi'nin batısındaki Edirne, Tekirdağ, Kırklareli çevrelerinde ise rüzgârın yer yer saatteki hızı 60 ila 90 kilometre olan kuvvetli fırtınalar biçiminde eseceğini bildirdi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü uzmanları İstanbul, Edirne, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya, Yalova ve Kırklareli illeri için doğal gaz, baca gazı ve soba zehirlenmesi, direk ve ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi sorunlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Ordu için de "sarı" uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika Ordu için de "sarı" kodlu uyarı yaptı.

Yarın öğle saatleri sonrası rüzgârın şiddetli yer yer fırtına şeklinde etkili olmasının beklendiğini belirten Meteoroloji uzmanları, fırtınanın 9 Şubat 2021 Salı gününe kadar etkisini yitirmeyeceğini bildirdi.

Güneybatı ve güney yönlerden kuvvetli esecek rüzgâr, Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'da yer yer saatteki hızı 40 ila 70 kilometre olan fırtına şeklinde eseceğini vurgulayan Meteoroloji uzmanları, baca ve soba gazı zehirlenmeleri, çatı ve tabela uçması, direk ve ağaç devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi tehlikelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)