2 bakanlık harekete geçti: O illerde yeni cemevleri açılacak

İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde devam eden “Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması” kapsamında bu sene 8 farklı ilde yeni cemevleri açılacak. 

YAŞAM 13.08.2022, 11:17 15.08.2022, 09:51
2 bakanlık harekete geçti: O illerde yeni cemevleri açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevi Bektaşi toplumunun talep ve beklentilerinin karşılanmasına yönelik geçen sene verdiği talimat çerçevesinde çalışmalar hız kazandı. İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğinde süren “Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması” kapsamında 8 ilde yeni cemevleri açılacağı duyuruldu. Bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında 58 şehirde toplam 1500’ü aşkın cemevi tek tek ziyaret edildi. Ziyaretlerde Alevi Bektaşi toplumunun beklenti ve talepleri dinlenerek rapor altına alındı. 

Bugüne kadar 5 bin 600 talep yerine getirildi

Geçen seneden bu yana devam eden çalışmalar çerçevesinde yurt genelindeki cemevlerinin bakım onarım, arsa tahsisi, kütüphane, ısınma ve çevre düzenlemesi gibi pek çok ihtiyacı valiliklere ve ilgili birimlere iletildi. Ziyaretler kapsamında köylerin su sorunu ve yeni yol ihtiyacı da ele alınarak rapor edildi. Bugüne kadar toplanan 8 bin 749 talebin 5 bin 600’ü yerine getirilirken, diğer taleplerin de en kısa süre içerisinde ele alınacağı açıklandı. 

8 şehirde yeni cemevleri açılacak

İki bakanlığın ortaklaşa çalışmaları çerçevesinde 8 ilde yeni cemevleri açmak için de harekete geçildi. Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar Denizli, Kütahya Burdur, Kayseri ve Bilecik’te yeni cemevlerinin temeli atılacak. Yapımı tamamlanan Erzurum, Elazığ ve Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Aydıncık Mahallesi Cemevi de bu yıl bitmeden hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle 8 ilde birden yeni cemevleri için önemli bir adım atılmış olacak. 

7 ildeki cemevlerinin tüm talepleri karşılandı

Öte yandan çalışma ekibi tarafından Aydın, Aksaray, Hatay, Elazığ, Osmaniye, Kırklareli ve Uşak’ta bulunan cemevlerinin tüm talepleri karşılandı. Diğer kentlerde hizmet veren cemevlerinin taleplerine ilişkin de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi. Cemevlerinin yanı sıra talepler kapsamında değerlendirilen bin kilometrelik yol yapım çalışmasının devam ettiği, çevre düzenlemelerinin de en kısa sürede tamamlanacağı duyuruldu. 

Yorumlar (0)