1984'te yaralı halde bulmuştu: Postacı ile kuğunun 37 yıllık arkadaşlığı...

Edirne'de yaşayan emekli postacı Recep Mirzan'ın seneler evvel çalışırken yaralı vaziyette bulup iyileştirdiği ve 'Garip' ismini verdiği kuğuyla dostluğu büyük bir ilgi çekiyor.

YAŞAM 01.02.2021, 22:27 02.02.2021, 13:09
1984'te yaralı halde bulmuştu: Postacı ile kuğunun 37 yıllık arkadaşlığı...

Edirne'de yaşayan emekli postacı Recep Mirzan'ın, 1984'te mektup götürdüğü bir köyde yaralı vaziyette bulup iyileştirdiği ve 'Garip' adını verdiği kuğu ile dostluğu, 37 senedir devam ediyor.

Posta dağıtmak maksadıyla gittiği Sarayakpınar köyünde yaralı halde bir kuğu gören Mirzan, hayvanı tedavi etmek için Edirne'de bulunan evine getirdi.

Mirzan'ın, kırık kanadı sebebi ile Garip adını verdiği ve tedavisini sağladığı kuğu, uçabilecek kadar iyileşmesine karşın postacıyı bırakıp gitmedi.

Mirzan'ın bahçesinde bulunan kümeste kalan Garip, sahibine günün her dakikasında arkadaşlık yapıyor. Mirzan'ın bahçe işleri ile uğraştığı veya dinlendiği esnada hep yanında olan kuğu, akşam yürüyüşlerinde de sahibine eşlik ediyor.

Mirzan, seneler evvel eşinin vefat ettiğini, vaktinin büyük bir bölümünü çok sevdiği hayvanlarıyla geçirdiğini dile getirdi.

Çok sayıda hayvan beslediğini fakat onun için en değerlisinin 'Garip' olduğunu kaydeden Mirzan, "Postacı olarak görev yaparken, Sarayakpınar köyünde, arkadaşımla birlikte bir bahçede gördük. Biz öğlene kadar posta dağıttığımız süre boyunca araçta durdu. Öğleden sonra da alıp buraya getirdim." dedi.

"Eskiden daha hareketliydi, artık yaşlandı"

Mirzan, kuğunun yaralı olan sol kanadını tahta parçaları ve iple sararak iyileştirdiğini anımsatarak, "An itibarıyla kanadı biraz aşağıda fakat sağlam. Çağırdığım zaman hemen yanıma geliyor. 63 yaşındayım. Garip'in yaşı benden daha fazladır belki de. 1984'ten bu yana burada, bir an olsun ayrılmadı yanımdan. Nehir taşkını oldu, o zaman dahi buradan gitmedi. Eskiden daha hareketliydi, artık yaşlandı. Eğer ölürse, Garip'e burada güzel bir mezar yapacağım fakat birlikte daha çok yaşarız inşallah." şeklinde konuştu.

Korunaklı bölgelerde uzun süre yaşayabiliyorlar

Kuğular, doğada 30 ila 35 sene, korunaklı bölgelerde ve tabiat parklarında çok daha uzun süre yaşayabiliyor. Ülkemizi özellikle kışın ziyaret eden ötücü kuğular, baharda üremek maksadıyla Kuzey Avrupa'ya doğru göç ediyor.



Yorumlar (0)