1983'teki grizu faciası unutulmadı

Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı olan Armutçuk işletmesinde 7 Mart 1983 tarihinde gerçekleşen grizu faciasında yaşamını yitiren 103 maden işçisi adına anma etkinliği düzenlendi.

YAŞAM 07.03.2023, 11:16 08.03.2023, 09:03
1983'teki grizu faciası unutulmadı

7 Mart 1983 tarihinde Armutçuk işletmesinde grizu patlaması sebebiyle 103 maden işçisi yaşamını yitirmişti. Bu noktada işçileri unutmayan Zonguldak Armutçuk işletmesinde bir anma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulan etkinlikte İstiklal Marşı okundu.

“175 senedir kömür çıkarılıyor”

Programda açıklamada bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu şu ifadelerde bulundu: “Madencilik dünya üzerinde bulunan en riskli mesleklerin en başında geliyor. Bölge halkı burada 175 senedir yerin yüzlerce metre altından kömür çıkarıyor. 5 bin maden şehidimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Madende yaşamını yitirenlerin yakınlarının kamuda istihdam edilmesi noktasında da oldukça memnunuz.”

“Ülkemizin kömüre ihtiyacı var”

Son günlerde bölgede ve dünyada meydana gelen gelişmelerin milli ve yerli imalat politikalarının ileriye dönük hareket etmesi gerektiğine işaret eden Mutlu, "Avrupa ülkeleri öncelikli olacak şekilde gelişmiş ülkelerde içerisinde olacak şekilde yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirmek adına politika farklılıklarına gitmek durumunda kaldı. Ülkemizin kömüre ihtiyacı bulunuyor. Bu bölgede kömür yeteri kadar var ancak yeterince üretemiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)