19 Mayıs'ta İngiliz bayrağı desenli havlu asan kişi gözaltına alındı!

Kayseri'de İranlı bir kişinin balkonuna astığı İngiltere bayrağına benzeyen havlu, mahallede yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı. Söz konusu kişi gözaltına alındı. Kayseri Valiliği, son yaptığı açıklamada, "Şahıs hakkında yapılan şikâyet ve ihbarlar neticesinde şahsın bilgisine başvurulmuş, yapılan görüşmelerde şahsın farklı bir amaç gütmediği anlaşılmış ve durum tutanak altına alınmıştır." denildi.

YAŞAM 20.05.2020, 10:13 20.05.2020, 15:17
19 Mayıs'ta İngiliz bayrağı desenli havlu asan kişi gözaltına alındı!

Kayseri'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ilginç bir olay gerçekleşti.

Kocasinan ilçesi Fuzuli Caddesi'nde yer alan 6 katlı apartmanın 5'inci katında akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, bir süredir Kayseri'de ikamet eden İranlı Mohammad Reza K. üzerinde İngiliz bayrağının bulunduğu havluyu kurutmak üzere evinin balkonuna astı. O esnada iftar için balkonda bekleyen kişiler, Mohammad Reza K.'ya tepki göstererek polise haber verdi. 

Bunun üzerine olay yerine ulaşan polis, Mohammad Reza K.'yı gözaltına aldı. Havluya da polis tarafından el konuldu. İranlı şahıs polis aracına bindirilirken, bazı vatandaşlar tepkisini belli etti. 

"Islak olan havlumu kurutmak için balkona astım"

Mohammad Reza K. isimli şahıs, ifade vermek üzere Argıncık Polis Merkezine götürüldü. Şüphelinin, verdiği ifadede, "Ben ıslak olan havlumu kurutmak için balkona astım. Benim herhangi bir provokatif eylemim kesinlikle olmadı." ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. 

Valilikten açıklama geldi

Kayseri Valiliğinden konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı basın yayın organlarında yabancı uyruklu bir şahsın İngiliz bayraklı havlusunu balkonuna astığı haberleri yer almıştır.

Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Valilikten bir açıklama daha...

Kayseri Valiliği, son yaptığı açıklamada, söz konusu şahsın farklı bir amaç gütmediğinin anlaşıldığı ve durumun tutanak altına alındığı bildirildi.

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"19 Mayıs 2020 tarihinde basın büromuzca yapılan kısa açıklamanın yanlış anlamalara sebebiyet verebileceği düşüncesiyle daha ayrıntılı açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Dün kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle saat tam 19:19’da bayraklarımızla İstiklal Marşımızı okumak için balkonlarına çıkan vatandaşlarımız bir evin balkonunda asılı yabancı bir bayrağı görünce saat 19:19’da Ülkemiz genelinde yapılan programa aykırı bir durum olarak değerlendirerek şikâyet ve ihbarlarda bulunmuşlardır.

Bunun üzerine ilgili şahıs hakkında yapılan şikâyet ve ihbarlar neticesinde şahsın bilgisine başvurulmuş, yapılan görüşmelerde şahsın farklı bir amaç gütmediği anlaşılmış ve durum tutanak altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar (0)