17 yıldır sahipsiz kedilere bakıyor

Hatay'a bağlı İskenderun ilçesinde yalnız başına yaşayan Fadime Bastık (70), 17 senedir çok sayıda sahipsiz kediye bakıyor.

YAŞAM 10.05.2023, 23:57 11.05.2023, 17:13
17 yıldır sahipsiz kedilere bakıyor

Kurtuluş Mahallesi'nde ikamet eden Bastık, 17 sene evvel bir lokantada bulaşıkçılık yaptığı esnada peşine takılan bir kediyi beslemeye başladı.

Bastık, işe gidip geldiği esnada peşine takılan sevimli kediye su ve yemek vermeye başladı.

Günbegün baktığı kedilerin sayısı artan Fadime Bastık, hayvanseverlerin de verdiği destekle sahilde 100 sahipsiz kedinin bakımını yapıyor.



"Beni yaşama bağlıyorlar"

Bastık, basın mensuplarına, sahipsiz hayvanların çocukları gibi olduğunu dile getirdi. 

Yaşlılık aylığına ek olarak etrafındakilerin desteğiyle hayatına devam ettiğini kaydeden Bastık, kendisini yaşama bağlayan yegane şeyin ise kedileri olduğunu kaydetti. 

Çalışmadığını ve vaktinin çoğunu sahildeki kedilerle ilgilenerek geçirdiğini ifade eden Bastık, "17 sene oldu kedilere bakmaya başlayalı. Daha evvel burada kulübe yoktu, onları kutuya koyuyordum. Kulübe için belediyeye başvurduk, yaptırtırdık." şeklinde konuştu.



"Depremde öldüler diye çok korktum"

Bastık, evindeyken yakalandığı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde de aklına ilk olarak kedilerinin geldiğini söyleyerek, "Deprem günü gece 02.20 sularında sahilde onların yanındaydım. Ardından eve gittim ve deprem oldu. Sabah olunca da yola düştüm. Çok koktum, hepsinin öldüğünü düşündüm. Ardından onların hepsini içeriye geçirdim. Kedilere gönüllü olarak bakıyorum. Hiç kimse beni zorlamıyor. Onlar bana huzur veriyor. Kediler mutluysa ve onları sağlıklı gördüysem, huzurlu oluyorum." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)