17 sene önce kaybettiği kimlik yüzünden başına gelmeyen kalmadı

Trabzon Sürmene’de yaşamını sürdüren Osman Akyasan, yaklaşık olarak 17 sene önce kaybettiği kimliği yüzünden bir türlü başı borçtan kurtulmuyor.

YAŞAM 17.04.2022, 13:03
17 sene önce kaybettiği kimlik yüzünden başına gelmeyen kalmadı

2015 senesinde kaybettiği kimliğinden dolayı GSM firmalarına ismine borç çıkan ve kredi kartı düzenlenen 37 yaşındaki Akyasan, borcun kendisinin olmadığını söyleyerek mahkemeye gitmesine karşın sonuç alamadığını ifade ediyor. Her şeyin 2005 senesinde kimliğini kaybetmesinin sonrasında başladığını ifade eden Akyasan, ismine çıkan borçlardan dolayı avukatlar tarafından sürekli arandığını söyleyerek her şeyin bilgisi dışında gerçekleştirildiğini ifade ediyor. Başına gelen olaylardan dolayı psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Akyasan, olayın araştırılıp gerçek suçluların cezasını çekmesini isterken konuya ilişkin yetkililerden yardım talep ediyor.

Kendisini mağdur eden şahsın üstüne kayıtlı 200’ün üzerinde telefon hattının bulunduğunu ve bunun araştırılması gerektiğini söyleyen Akyasan, “Lehimize gelişen bir olay yok. Mahkeme son aşamada. Zaman aşımı sebebiyle borçların bize kaldığı tebliğ edildi. Derdimizi anlatmak amacıyla yeniden mahkemeye baş vurduk. Zaman aşımı sebebiyle borcun tarafımıza kaldığı, karşı tarafa ilişkin bir işlem yapılamayacağı kaydedildi. Bunun ardından yapmış olduğumuz araştırma neticesinde bunu bize yapan kişinin 74 tane daha yalnızca kendi adına faturalı hattı bulunuyor ve bizim dışımızda bir sürü kart var ve başka mağdurlar da var. Bu neden araştırılıyor. Benim bildiğim bu şahsın kullandığı en az 200 adet hat var. Bunlar nerede ve hangi amaçla kullanıldı? Borç benim üstüme fakat yarın başka bir şeyden de korkuyorum, başıma gelebilir neden kullanıldı bunu da merak ediyorum. Herhangi bir sonuç alamadık ve mahkeme yoluyla bir sonuç alamadık. Sahsın çocuklarına ve eski eşine ulaştım. Eski eşi ise kendisinin aynı kişi tarafından 500 bin TL tutarında dolandırıldığını ifade etti. Çocuğu aynı şekilde babasının o işlerle uğraştığını aileden koptuğunu, kendilerini de mağdur ettiğini ve kötü insanlarla takıldığını bize aktardı. Konu ne kadar doğru detaylarını bilmiyoruz. Şahsın kendisine ulaşamadık. Borcun bana ait olmadığı evraklarda açıkça belli oluyor, resmi evrakım bulunuyor.” şeklinde konuştu.

“Adıma işlem yapıldığı dönemde askerdeydim”

İşlemlerin yapıldığı zamanda askerde olduğunu söyleyen Akyasan, 2005 senesinde bir arkadaşımla İstanbul’a çalışmak amacıyla gitmiştim. Çalıştığımız yerde kaybolduğunu düşünüyorduk, askere gidecektik. Vatani görevimizi yapmak maksadıyla İstanbul’dan Trabzon’a memlekete geldik ama kimliğimizi bulamadık. Çalıştığımız yerde bizimle beraber çalışan bir arkadaşımız almış. Biz de buraya geldiğimiz zaman kimliğimiz kayboldu, ne yapabiliriz d iye sorduk. Yenisini çıkar, herhangi bir şey olmaz dediler cezası vardı onu da ödedik. Ardından askere gittim. Zaten bu işlemler olduğunda askerdeydim. Adıma İstanbul’da işlemlerin yapıldığı zamanda askerde olduğunun resmi evrakı bulunuyor. Kimliğimin üstüne işlem yapan şahsın fotoğrafı imzası bulunuyor. Savcı değil, normal bir vatandaş dahi evrakları görse sahte olduğunu görebilir. Aynı zamanda bankada da işlem gerçekleştirilmiş. Bankaya müracaatta bulunduğumuzda böyle bir şeyin kesinlikle olamayacağını iddia etti. Bir sürü imza aldılar ve günlerce karakola gidip yazı yazıp imza attım sonucu bekledim ve gördük ki zaman aşımına uğramış. Birçok operatöre borcu bulunuyor ve icraya giden dahi var.” ifadelerini kullandı.

“Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmasını istiyoruz”

Akyasan, devlet büyüklerinden kendisine yardımcı olmasını talep ederek, “Derdimizi söylediğimizde, “parayı ver de ne yaparsan yap” diyorlar. Kullanılmış bir karta 750 TL vardı faiziyle beraber 15 bin 900 TL’ye çıkmış. Bir TL dahi olsa bunu ödemek istemiyorum. Şimdiye dek hiç ödeme gerçekleştirmedim. Benim olmayan bir borcu neden ödeyeyim? Eğer borcu ödeseydim kabullenmiş olurdum, neden ödeyeyim ki? Bu olayın ardından itibar kaybım da oldu. 17 senedir bu iş devam ediyor. Şimdiye dek kimse bize yardımcı olmak için yanımıza gelmedi. Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmasını talep ediyoruz. Kimse şimdiye dek bize yardımcı olmak için yanımıza gelmedi. Suçlu her kimse araştırılmasını ve cezasını çekmesini istiyoruz. Benim eğer cezam varsa ve suçluysam en ağır cezayı çekeyim.” dedi.

Yorumlar (0)