17 kez ameliyat oldu, çürüyen kolu doku nakli ile kurtuldu

Rize’nin Pazar ilçesinde, Avni Kuru’nun yaşamı 26 Ekim 2021 günü geçirdiği trafik kazası sonucu değişti.

YAŞAM 26.11.2022, 14:23 27.11.2022, 17:14
17 kez ameliyat oldu, çürüyen kolu doku nakli ile kurtuldu

Kas tendon ve kemik kırığı zedelenmesi teşhisi konulan Kuru, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne gönderildi.

Hastanede sol kolunun enfeksiyon kaptığını söyleyen Kuru’nun eti çürümeye, kolunda kemikler gözükecek duruma gelmeye başladı.

Kuru, çürümenin doktorların geç müdahalesi ve ilgisizliğinden kaynaklandığını iddia ederken olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Çürüyen etleri alındı

Yeniden ameliyata alınarak çürüyen etleri alınan Kuru’ya, daha sonra İstanbul’daki bir hastanede doku nakli yapıldı.

Kolu kesilmekten kurtarıldı

Doku nakliyle kolundaki çürüme tedavi edilen ve kolu kesilmekten kurtarılan Kuru, hastanedeki tedavisinin ardından Rize’ye getirildi.

Rize’nin Pazar ilçesindeki evinde yaşamaya devam eden Avni Kuru bir süre sonra yeniden kolunun iltihap kapabileceği süphesi ile hastaneye gitti ve oluşabilecek bir olumsuzluğa karşı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

“Kolumdaki etler açıktı, çürümeye başladı”

Avni Kuru, başına gelenlerle ilgili şu sözleri kullandı:

“26 Ekim 2021 günü bir kaza geçirdim. RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim. Bu hastanede ilk müdahalem yapıldıktan sonra o dönemde hastanede plastik cerrahi olmadığı için beni Trabzon’a gönderdiler. Trabzon'daki KTÜ Farabi Hastanesi’nin 1-2 saat bekledikten sonra ameliyata soktular. Ameliyattan bir gün sonra ameliyatı gerçekleştiren doktor geldi, parmaklarıma bakarak ’hissediyor musun?’ diye sordu. Sonra taburcu ettiğini söyledi. Ortopedi ise benim taburcu olmayacağımı söyledi. O hastanede tuttu. 1 hafta sonra 2. bir operasyon oldu. Kolumdaki etler açıktı, çürümeye başladı. Daha sonra orayı temizlediler. 1 ay boyunca yanıma kimse gelmedi. Biz de araştırmaya başladık. Başka hangi hastaneye gidebiliriz diye.”

“Şikayetten sonra ilgilenmeye başladılar”

Yakınlarının doktorun yanına gittiğinde söz konusu doktorun "Beni meşgul etmeyin." sözleriyle başından savdığını da öne süren Kuru “Benim yakınım doktorla komuşmaya gitti. İsmimi söylediğinde, ‘ben onu birinci gün taburcu ettim. Meşgul etmeyin. Benim işim var.’ dedi. Ondan sonra da onunla ilgili şikayette bulunduk. Şikayetten sonra ilgilenmeye başladılar.” sözlerini kullandı.

“Kemiğimin görünen yeri her geçen gün açılıyordu”

 Cerrahi Servisine gittiği zaman hastalığına bir çözüm bulamadığını belirten Kuru, “Beni 17 kez ameliyat ettiler. Ameliyatların sonunda kolumda hala kemiğim görünüyordu. Yara kapanmadı. Ortopedi doktoru plastik cerrahiye gitmem konusunda beni zorluyor. Gidiyorum, asistan fotoğraf çekiyor ama doktor bakmıyor. Kemiğimin görünen yeri her geçen gün açılıyordu. Daha sonra İstanbul’a gittik. Orada da ameliyata aldılar. Karnımdan alınan doku ile koluma diktiler. Kolum çürümeye yaklaşırken ve kesilecekken İstanbul'daki tedavinin ardından kurtuldu fakat eski işlevini artık göremiyor. Olayla ilgili davamız devam ediyor." açıklamasını yaptı.

“Kanı pıhtılaştı, bacakları tıkandı”

Yaşadıklarından dolayı psikolojilerinin de bozulduğuna dikkat çeken eşi Dursune Kuru, "Eşim bir yıldır ilaç kullanıyor. Vücudu kendini bıraktı. Kanı pıhtılaştı bacakları tıkandı. Bugün tekrar kontrole geldik. Araştırma yapılacak. Psikiyatriye gittik. Benim dahi artık psikolojim bozuldu. Çok uğraşıyoruz. Perişan olduk. Bir inşaata başlamıştık eşimin başına bu gelince o da yarım kaldı. Hayatımız altüst oldu." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)