16 aylık korona esareti son buldu! 86’ncı test negatif

İstanbul'da yaşayan ve lösemi hastası olan 56 yaşındaki Muzaffer Kayasan'ın 16 aylık korona esareti bitti. Yaptırdığı 85 adet Covid-19 testi pozitif çıkan Kayasan’ın 16 aylık karantina süresi sona erdi. Önceki gün 86’ncı Covid-19 testini yaptıran Kayasan’ın sonucu sonunda negatif çıktı. Muzaffer Kayasan’ın ilk işi torunlarına sarılmak oldu.

YAŞAM 06.04.2022, 11:28
16 aylık korona esareti son buldu! 86’ncı test negatif

İstanbul’da yaşayan Muzaffer Kayasan, 16 ay boyunca yaptırdığı 85 adet Covid-19 testinden pozitif sonucunu aldı. Önceki gün 86’ncı Covid-19 testini veren Kayasan’ın sonunda testi negatif olarak sonuçlandı. Böylece Kayasan’ın 16 aylık karantina süreside son bulmuş oldu.

86’ncı test sonunda negatif

3 çocuk babası olan Muzaffer Kayasan, 3 sene önce lösemi teşhisiyle kemik iliği nakli oldu. Tedavisi nedeni ilke sürekli bağışıklık baskılayan ilaçlar kullanan Kayasan, 19 Kasım 2020 tarihinde koronavirüse yakalandı. Kayasan, hastalığı atlattı fakat yaptırdığı PCR testlerinin sonucu 16 ay boyunca pozitif çıktı. Yaşanan bu enteresan durum basın bültenlerinde yer alınca dünyanın gözü Muzaffer Kayasan'ın üzerine çevrildi. Bu şekilde dünya rekoru kıran Kayasan'ın 86. testi ise önce gün negatif çıktı. Bunun üzerine Kayasan, ilk işi torunlarına sarılmak oldu.

Çocuklar gibi mutlu oldum

Konuyla ilgili açıklama yapan Kayasan, ‘Yaşadığım bu durum basında haber olarak yer alınca dünyanın birçok yerinden bilim insanları aradı. Tüm dünya yaptırdığım 85 Covid-19 testinin 16 ay süresince pozitif çıkmasına çok şaşırdı. Önce gün yaptırdığım 86’ncı test negatif çıkınca adeta çocuklar gibi mutlu oldum’ dedi.

İlk işi torunları ile hasret gidermek oldu

Torunlarını 16 ay boyunca camın arkasından sevdiğini söyleyen Kayasan, ‘Torunlarıma sarılıp onları öpememiştim. 4 aylık torunuma ilk kez sarılmak ise muhteşem bir duyguydu. 1 kız 2 erkek olmak üzere 3 çocuğum var. Büyük oğlumun iki çocuğu var. Biri 4 aylık adı Gökay Emin diğeri ise 3 yaşında onun adı da Azra. Kızımın ise 1 yaşında Defne isminde bir bebeği var. Karantinadan çıkar çıkmaz torunlarım Azra, Gökay Emin ve Defne’ye sarıldım. Onlarla hasret giderdim’ dedi.

‘Lösemiyi atlattım derken Koronavirüs’e yakalandım’

Koronavirüs’ün hayatından tam 16 ayı çaldığını söyleyen Kayasan, ‘Koronavirüs’e yakalanmadan hemen önce 2,5 sene lösemi hastalığı ile savaştım. Lösemiyi atlattım derken de Koronavirüs’e yakalandım" dedi.

Yorumlar (0)