15 yıllık gerçeği dişçide öğrendi

Erzincan’da dişçiye giden bir adam, 15 sene evvel damağına saplanan demir parçasından yeni haberdar oldu.

YAŞAM 24.01.2022, 00:58 24.01.2022, 15:04
15 yıllık gerçeği dişçide öğrendi

Erzincan’da ikamet eden Faik Akın (63), 15 sene evvel benzinli testereyle odun kestiği esnada testerenin zincirinin kopması neticesinde çevreye saçılan parçaların yüzüne de denk gelmesiyle birlikte yaralandı. Hastaneye gitmeyen Akın’ın yüzüne isabet eden demir parçalardan biri damağında senelerce kaldı. Diş tedavisi olmak üzere hastaneye başvuran Akın’ı muayene eden diş hekimi Yakup Gülnahar, hastanın röntgen filmine baktığında damağında bir cisim olduğunu tespit etti. Hastanın operasyonunu gerçekleştiren Gülnahar, 1 saatlik ameliyatın ardından damağa saplanan nesneyi çıkardı.

"Hiç fark etmedim"

15 yıldır yanağındaki demir parçasıyla yaşamını sürdüren Akın, “2007 yılında benzinli hızarın zinciri koptu. Yanağıma çarpan parçalar da oldu. Yanağımda küçük bir parça kalmış, hiç farkına varmadım. Hastanede Gülnahar Bey fark etti. Operasyona girdim ve parçadan kurtuldum. Şu anda gayet iyiyim." diye konuştu. 

"İlk olarak implant olduğunu düşündüm"

Operasyonu gerçekleştiren Gülnahar, “Hastanın muayenesini yapmadan evvel rutin röntgen filmi çektik. Yanağında bir nesne olduğunu gördüm. İlk etapta implant olduğunu düşündüm. Hastamızı operasyona aldık ve demir parçayı çıkardık. Genel sağlık durumu çok iyi." dedi. 

Yorumlar (0)