15 Temmuz şehidi babası: 'Evlatsız yaşanıyor, vatansız yaşanmıyor'

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan polis Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, yaptığı açıklamada “Evlatsız yaşanıyor, vatansız yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

YAŞAM 04.07.2021, 11:15 05.07.2021, 10:54
15 Temmuz şehidi babası: 'Evlatsız yaşanıyor, vatansız yaşanmıyor'

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı’na gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, 15 Temmuz’un 6. yıldönümü sebebiyle açıklamalar yaptı.

“15 Temmuz’u unutturmayacağız”

Bünyan ilçesinde bulunan bahçesinde çapa yapan Yahya Kemal Yiğit, her gün 15 Temmuz’u yeniden yaşadıklarını ifade etti. Hain darbeyi unutmanın mümkün olmadığını söyleyen baba Yiğit, “Biz 15 Temmuz’u aslında her gün yaşıyoruz. Unutmak mümkün değil. Kesinlikle unutmayacağız ve unutturmayacağız, tek gayemiz budur. Allah, böyle bir geceyi bir daha inşallah milletimize ve vatanımıza yaşatmaz. O gece biz 251 şehit ile ucuz kurtulduk. Bu 251 şehitten bir tanesi de bizim evladımız. Uhud’dan şu ana kadar bu vatan toprakları için canını feda etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Vatan toprakları şu ana kadar milyonlarca şehit vermiş. Bunlardan bir tanesi de bizim evladımız” sözlerine yer verdi.

“Evlatsız yaşanıyor, vatansız yaşanmıyor”

“Evlat acısı yüreğimizde bambaşka” sözlerini kullanan Yahya Kemal Yiğit, “Bu vatan topraklarının kurtuluşuna küçük de olsa bir faydası olmuşsa kendimizi mutlu sayıyoruz. Evlatsız yaşanıyor, ama vatansız yaşanmıyor. Burada bahçeyle uğraşıyorum. Birileri domates, patates diyerek ekonomik darbe yapmanın peşinde. Bir sürü sebze ektim buraya. Vallahi hiçbirini yemeden de yaşarız. Dağlardan gider ot toplarız ve hayatımızı sürdürürüz. İki taş arasında buğday eker, dövüp un yaparız. Taşı ısıtır üzerinde ekmek yapıp hayatımıza devam ederiz. Dağ var ise o otları toplar yeriz. O dağın ismi de vatandır” açıklaması yaptı.

Yorumlar (0)