15 Temmuz gecesi polis kızı şehit olmuştu! "Bu ciğer acısı çok zor!"

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik yapılan bombalı saldırıda şehit düşen polis Demet Sezen'in acılı annesi Zeynep Köşker, yaşadıklarını anlattı. Darbe girişimi gecesi yaşadıklarından bahseden Köşker, "Kızımın şehadetinin yıl dönümü geldi. Ben yine hastalandım. Bu ciğer acısıyla yaşamak çok zor." dedi.

YAŞAM 13.07.2022, 15:11 14.07.2022, 17:00 Hakan Öksüz
15 Temmuz gecesi polis kızı şehit olmuştu! "Bu ciğer acısı çok zor!"

Terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçti. Darbe girişimi gecesi bombalanan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda bulunan 7 kadın polis yaşamını yitirdi. Şehit düşen polislerden biri de Demet Sezen (31) oldu.

Kendi isteğiyle göreve koştu, şehit düştü

Bir çocuk annesi olduğu öğrenilen Demet Sezen, darbe girişimi haberini aldıktan sonra nöbeti bitmesine rağmen kendi isteğiyle göreve koştu. 3 yaşındaki çocuğunu eşine emanet eden Sezen, Özel Harekat Daire Başkanlığı binasına gitti. Şehit ailelerine ulaşmakla görevli olan Demet Sezen, FETÖ'cülerin bombalı saldırısında şehit düştü.

"İlaçlarla ayakta durmaya çalışıyorum"

Darbe girişimi gecesinde göreve koşan ve şehit olan Demet Sezen'in annesi Zeynep Köşker, hayatının en zor gecesini anlattı. Kızı ile birlikte sağlığını da kaybettiğini dile getiren Köşker, "Kızımın şehadetinin yıl dönümü geldi. Ben yine hastalandım. İlaçlarla ayakta durmaya çalışıyorum. Polis arkadaşları telefon edince yanıma koşuyorlar. Bu ciğer acısıyla hayatımı geçiriyorum. Çok zor." dedi.

"Oğlum aradı, meğer biliyormuş"

Şehit olan kızının gece nöbet tuttuktan sonra evine gittiğini söyleyen acılı anne, "Eve gidince aradı. Çocuğun sütünü ısıtmış, kendisi de çay içiyormuş. Ağabeyi de Hakkari Yüksekova'da görevliydi. Onun da o gece nöbeti vardı. Gece olunca üst üste telefonlar geldi. Ne olduğunu anlamadım, maç var zannettim. Sorunca 'savaş var' dediler. Millet elinde bayraklarla dışarı koşuyordu. Hakkâri'deki oğlumla telefonda konuştum. O biliyormuş meğer kardeşinin şehit olduğunu. İkisi aralarında anlaşmış. Şehit olma durumunda aranacak telefon numaraları vermişler birbirlerine. Çektiğim acı çok büyük. Beni bu duruma düşürenlerin ciğerleri yansın." dedi.

Yorumlar (0)