1,3 ton ağırlığındaki boğanın satış bedeli dudak uçuklattı

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte kurbanlık hayvanlara yönelik ilgi de artmaya devam ediyor. 

YAŞAM 12.06.2022, 11:50
1,3 ton ağırlığındaki boğanın satış bedeli dudak uçuklattı

Çorum’da hayvancılık yapan Doğan Beggi, bayram öncesi bir ton 300 kilogram ağırlığındaki boğayı satışa çıkardı. Sungurlu ilçesi İmirli köyünde bulunan çiftliğinde alıcısını bekleyen dev boğanın satış bedeli ise 80 bin lira olarak duyuruldu. Bir ton 300 kilogramlık ağırlığı ile dikkat çeken kurbanlık boğa, kısa sürede vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

“Boğayı gören bir daha bakıyor”

Kurbanlık boğanın 3 yaşında olduğunu dile getiren Doğan Beggi, “Boğamızı özele besleyip büyüttük. Tamamen arpa ve tahıl ile beslendi. Hormon ya da ilaç gibi bir ürüne başvurmadık. Bugünkü ağırlığı bir ton 300 kilograma kadar ulaştı. Kurban Bayramı’na da sayılı günler kala vatandaşların ilgisi çok arttı. Boğayı gören bir daha bakıyor. Çoğu kişi gözlerine inanamıyor. İnşallah kısa süre içerisinde yeni sahibine satacağız. Şimdiden alacak olan kişiye hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.  

“Bu boğamız için 80 bin liralık satış bedeli belirledik”

Boğayı doğumundan 8 ay sonra aldığını dile getiren Beggi, “Bizim elimize geldiğinde henüz 8 aylıktı. Biz emeğimizle besleyip, büyüterek bugün bir ton 300 kilograma kadar eriştirdik. Kurban Bayramı sebebiyle de artık satışa çıkarıyoruz. Bu boğamız için 80 bin liralık satış bedeli belirledik. Biz hayvanımızı çok titiz bir şekilde büyüttük. 1 avuç bile küspe yememiştir. Her bakımını günü gününe takip ettik. Diğer hayvanlarla kıyaslanabilecek bir hayvan değil. 80 bin lira ödeyenin de parası asla boşa gitmez. Burada çok büyük bir emek var. Talip olanları çiftliğimize bekliyoruz. Zaten görüntüsüyle herkesi hayran bırakıyor. Kısa sürede satışın yapılacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)