13 günlük bebeğini zehirlediği iddia edilmişti! Babanın ifadesi ortaya çıktı

Yalova’da, çocuğunun mamasının içerisine zehir atmakla suçlanan babadan açıklama geldi. Yargılaması devam eden şüpheli Serhat O.’nun suçunun veya suçsuzluğunun kanıtlanması için Adli Tıp Kurumundan rapor gelmesi bekleniyor.

YAŞAM 14.09.2022, 10:51 15.09.2022, 11:04
13 günlük bebeğini zehirlediği iddia edilmişti! Babanın ifadesi ortaya çıktı

Yalova’da kan donduran iddialarla alakalı yeni bir gelişme meydana geldi. 13 günlük bebeğinin mamasının içerisine zehir ekleyerek öldürmeye çalıştığı iddialarıyla tutuklanan babanın yargılanması sürüyor.

Kimseye zarar vermediğini iddia etti

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından düzenlenen duruşmada, anne Türkan O. yanında 13 günlük bebeği ile sanık Serhat O. ise tutuklu olduğu Kocaeli'nde bulunan cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılım sağladı. Tarafların avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Adli Tıp Kurumundan gelecek olan raporun henüz iletilmediğini ifade eden Mahkeme başkanı, sözü sanığa verdi. Sanık ise 15 sene kadar devam eden evliliği süresince ailesinde bulunan kimseye zarar vermediğini iddia etti.

Babadan, “Öl deseler ölürüm” açıklaması

Bebeğine bilerek zarar vermediğini de öne süren şüpheli Serhat O, "Çocuklarımı ve eşimi çok seviyorum. Bana şimdi ‘öl’ desinler hemen ölürüm. Şu an çok mağdur haldeyim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Türkan O. ise verdiği ifadede, kocasından daha öncesinde de şikayetçi olduğunu dile getirerek, evlatlarıyla ilgilenmesi gerektiğini, bu sebeple yapılacak duruşmalarda bulunmak istemediğini ifade etti. Zanlının tutukluluk halinin sürdürülmesini talep eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, durumun henüz netleşmediğine vurgu yaptı. Mahkeme heyeti, zanlının mevcut halinin devam etmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ne olmuştu?

Yalova'ya bağlı olan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde hayatını sürdüren 3 çocuk babası Serhat O, 8 Kasım 2021 tarihinde 13 günlük kızının maması içerisine karıştırdığı karınca ilacı ile zehirlemeye kalkıştığı iddialarıyla gözaltına alınmıştı. Baba çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanmıştı. 13 günlük E.E.O. ise hastanede yapılan tedavinin sonrasında annesine teslim edilmişti.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan iddianame noktasında, daha öncesinde de büyük kızına karşı benzer bir suç sağladığına yönelik adli sicil kaydı olan sanığın, "Tasarlayarak alt soya, ruh ve beden açısından kendisini savunamayacak şahsa yönelik öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 seneye varan hapis cezası verilmesi isteminde bulunulmuştu.

Yorumlar (0)