123 promil alkollü çıkmıştı! Alkolsüz olduğunu kanıtladı ehliyetini geri aldı

Antalya'da gerçekleştirilen denetimde 123 promil alkollü olduğu öne sürülen sürücü, hastane raporuyla alkolmetrenin arızalı olduğunu kanıtladı. 

YAŞAM 13.08.2022, 11:28 15.08.2022, 09:51
123 promil alkollü çıkmıştı! Alkolsüz olduğunu kanıtladı ehliyetini geri aldı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, iş yerinden evine giden evli ve 2 çocuk babası Eyüp Ensar Yıldırım, alkol denetimi yapan polis ekiplerince durduruldu.

123 promil alkollü çıktı, itiraz etti

Burada alkolmetreyi üfleyen Yıldırım’ın, 123 promil alkollü olduğu belirtildi. Polis ekipleri Yıldırım’ın ehliyetine el koyarken bin 800 TL idari para cezası verdi.

Çıkan sonuç sonrasında şaşkına dönen Yıldırım, itiraz etti. Yıldırım, olay yerine intikal eden başka ekipler ile beraber hastaneye gitti.

Kan testi yaptırdı

Burada farklı bir alkolmetre ile yapılan kontrol sonucunda sonuç sıfır çıktı. Bununla da yetinmeyen Yıldırım, kan testi yaptırdı.

Burada da sonuç sıfır çıkınca hemen soluğu mahkemede aldı. 2 aylık mahkeme sürecinin ardından ehliyetine geri kavuşurken, para cezası ise iptal edildi.


"Alkolmetrenin azizliğine uğradım"

Başına gelenleri anlatan Eyüp Ensar Yıldırım, “Ben evime gidiyordum. Polisler durdurdu. Alkolmetre cihazına üfledim, 123 promil alkollü sonucu çıktı. Duruma çok şaşırdım, alkollü değildim. Bu sebeple itiraz ettim. Daha sonra ise diğer polisler ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim. Burada yeniden üfledim ve burada sonuç 0 promil çıktı. Bununla da kalmadım biraz daha inandırıcı olsun diye atonal testi de verdim. Kan testinde 0 promil çıktı. Ben alkolmetrenin azizliğine uğradığımı anladım. 6 ay süre ile ehliyetime el konuldu. Bin 800 TL para cezası aldım. 2 ay mağdur oldum. İtiraz dilekçesi ile mahkemeye başvuru yaptım. Haklı olduğum kanıtlandı, ehliyetimi aldım.” açıklamasını yaptı.

"Ehliyetsiz bir şey yapamadım"

Mahkemeden çıkan karar ile mutlu olan Yıldırım, “İstediğimiz karar çıktı. 123 promil alkol sonucu tam anlamıyla bir mağduriyetti. Ehliyetsiz hiçbir şey yapamadım. Böyle şeylerin bir daha yaşanmamasını istiyorum.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)