121 dönüm Sultan Alparslan resmi!

Muş'un Malazgirt ilçesinde Sultan Alparslan'ın resmi, 121 dönümlük alana çizildi.

YAŞAM 28.08.2020, 14:43
121 dönüm Sultan Alparslan resmi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Muş ilinin Malazgirt ilçesinde 121 dönüm arazi üzerine traktör kullanılarak Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan'ın silüeti çizildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü, "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı"nda kutlanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı organizasyonuyla Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nın hemen yanındaki araziye, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Sultan Alparsan'ın silüeti traktörlerle resmedildi.

Traktör kullanılarak 2 günde tamamlanan çalışmayla 121 dönüme 442 metre uzunluğunda 275 metre genişliğinde kazınan Sultan Alparslan silüeti halkın da beğenisini topladı.

Malazgirt'in, Türk halkı ve İslam coğrafyası için önemli bir yer olduğunu kaydeden Malazgirtli vatandaş Hasan Korucu, insanları Malazgirt ilçesini görmeye davet etti.

Malazgirt'in İstanbul, Ankara, Çanakkale ve tüm İslam coğrafyası anlamına geldiğini ifade eden Hasan Korucu, geriye dönüp ecdadın hatırlanmasının güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Hasan Korucu, Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü renklendiren Sultan Alparslan silüetini yapanlara da teşekkür etti.

Yorumlar (0)