12 yaşında kitap yazdı, en büyük desteğini öğretmeninden gördü 

Pandemide uzaktan eğitimle öğrenimine devam eden 12 yaşındaki Hüseyin Yiğit Yılmazer, bilim insanlarının hikayelerini anlatan bir kitap yazdı. Bilim insanlarını örnek alan 12 yaşındaki Hüseyin Yiğit, sonraki kitabını matematik hakkında yazmak istiyor.  

YAŞAM 24.11.2021, 15:50 25.11.2021, 17:56
12 yaşında kitap yazdı, en büyük desteğini öğretmeninden gördü 

Kocaeli’de yaşayan 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Hüseyin Yiğit Yılmazer, pandemi döneminde uzaktan eğitimle okuluna devam etti. Evde olduğu dönemde bilim insanlarının hikayelerini okuyarak kişisel gelişimini sağlayan Hüseyin Yiğit, yaptığı okumalardan aklında kalanları kitaplaştırmaya karar verdi ve 136 sayfalık bir kitap yazdı. 



“Bilim Tarihine Yolculuk” 

Bilim Tarihine Yolculuk isimli bir kitap yazan Hüseyin Yiğit, yazdığı kitaptan 500 adet bastırdı. İçerisinde onlarca bilim insanının hikayesi olan Hüseyin Yiğit, kitap yazma planının olmadığını ve aniden bu kararı vererek yazmaya başladığını aktarıyor. 

Fen bilgisi öğretmeni ile o dönemde konuştuklarını, kitapların kapağını gösterince de öğretmeninin, “Bu senin projen olsun.” dediğini aktaran Hüseyin Yiğit, bilimle ilgili pek çok kitap okuduğunu ve TEKNOFEST’i de yakından takip ettiğini ifade ediyor.  



“Derslerden kaynaklı zorluk çektim” 

Kitap yazma sürecinde derslerinin de zorlaştığını ve 1-1,5 aylık uzun molalar verdiğini aktaran Hüseyin Yiğit, arkadaşlarının kitap yazdığına inanmadıklarını ve hatta kendisiyle dalga geçtiklerini fakat kitabını gösterdiğinde herkesin şaşkına döndüğünü kaydediyor. 

Yorumlar (0)