110 yaşındaki Dursun Ali dede uzun yaşamın sırrını verdi

Cumhuriyetin kuruluş zamanına tanık olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ü Samsun’da gören 110 yaşındaki Dursun Ali Keskin, uzun yaşamın sırrını günlük yediği organik tereyağına bağlıyor.

YAŞAM 30.09.2021, 12:26 30.09.2021, 18:05
110 yaşındaki Dursun Ali dede uzun yaşamın sırrını verdi

110 yaşındaki Dursun Ali Keskin, Trabzon Of’ta yaşamını sürdürüyor. Keskin, sofrasından zeytin ve soğanın yanında tereyağını da eksik etmiyor. Gençliğinden bu zamana dek tereyağına düşkün olan Keskin, sabahları en az bir kaşık tereyağı tükettiğini söylüyor. Daha önceden 5 ineği olduğunu söyleyen Keskin, tereyağının kendisi için çok önemli bir gıda olduğunu kaydetti. 110 yaşındaki Keskin bu süre zarfında birçok önemli olaya tanık oldu. Cumhuriyetin kuruluş kutlamalarına da Of’ta katılan Keskin, çalışmak için Samsun’a gittiği yıllarda Atatürk’ü yakından görme fırsatı elde etti. 88 yaşındaki eşi Emine Keskin’le 70 senedir evli olan Dursun Ali Keskin’in 6 çocuğu var.

“Tereyağına bayılırım”

Dursun Ali Keskin, tereyağını çok sevdiğini söyleyerek, “Önceden 5 tane ineğimiz vardı. Tereyağını çok severim. Muhakkak her gün bir kaşık tereyağı tüketirim. Gurbetlerde çok alıştım. Samsun’a da çalışmaya gitmiştim. Vapurla Atatürk oraya gelmişti. Orada kendisini gördüm. Cumhuriyetin ilanında Trabzon Of’taydım. Kutlamalara orada katıldım.” şeklinde konuştu.

“Şeker ve tansiyon yok”

55 yaşındaki Nuri Keskin babasının 110 yaşını geçtiğini söyleyerek, “Gurbete giderlerdi. Yanlarında hep ekmek, soğan ve zeytin olurdu. Her sabah babam 1 kaşık tereyağı yer. Şu anda 110 yaşına geldi hala yiyor. Yayık vurulduğunda hemen bir kaşık ondan yerdi. Babam sürekli olarak çalışmış. Hiç boş durduğunu görmedim. Hayır işleri yapmıştır. 4 sene önceye kadar çalışırdı. Doktorlar tereyağını yememesi gerektiğini söylüyor ancak babamda tansiyon ve şeker yok. Mısır ekmeği ve lahanayı sever. Halihazırda ciğer ve prostat sorunları var. Bunun dışında büyük bir sağlık sorunu bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)