11 yıldır soyuluyor

Sinop’ta balıkçılık yapan bir yurttaşın ağlarını stokladığı deposu, iddiasına göre 2011'den bu yana soyuluyor. Balıkçı, 11 senede 25 defa soyulan depodan çalınan malzemelerin şu anki değeriyle 1 milyon lirayı aşkın olduğunu öne sürdü.

YAŞAM 10.05.2022, 18:50 11.05.2022, 15:16
11 yıldır soyuluyor

Kentte balıkçılıkla uğraşan Mertol Taşkın (67), kendi elleriyle işlediği ve bakımlarını büyük bir özenle gerçekleştirdiği ağlarını iddiasına göre hırsızların 2011'den bu yana senede 2-3 defa deposuna girerek çaldığını ifade etti. Başvuru yapmadığı herhangi bir yer kalmadığını kaydeden Taşkın, 11 senede 25 defa soyuldu. Çalındığını dile getirdiği ürünlerin şu anki değerinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu söyleyen Taşkın, bu durumun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

"Hepsini çalsınlar da ben de rahatlayayım"

Soyulduğu her tarihi deposunun duvarlarına yazan Taşkın, maruz kaldığı soygunları polise, CİMER'e ve savcılığa bildirdi. Şubat 2011'den itibaren hırsızlık olaylarının başladığını öne süren Taşkın, aradan geçen 11 senede hala soyulmaya devam ettiğini belirtti. Taşkın, hırsızlar için yazdığı “Sizler bir çetesiniz ve yargılanacaksınız.” gibi sözleri duvarına astı fakat hırsızlık olaylarını durduramadı. Bunalım yaşayan balıkçı, “Hepsini çalsınlar da ben de rahatlayayım.” diye konuştu.

"Artık pes ettim"

Taşkın, şöyle konuştu:

"2011'den beri başlayan hırsızlık olayları halihazırda devam ediyor. Senede 2 veyahut 3 defa soyuluyorum. Zararımın toplamı 1 milyon liradan fazla. Müracaat etmediğim hiçbir yer kalmadı, herhangi bir netice alamadım. Bendeki malzemeler Sinop'taki hiçbir balıkçıda yok. Kamera koydum, poliste gittim fakat yaptıkları hırsızlıklar hep yanlarına kar kaldı. Artık pes ettim. Her şeyi alsınlar da ben de kurtulayım."

Yorumlar (0)