11 yıldır firari olan adam kendisini böyle savundu: Barışçıl olmasam kaçmazdım

Kasten öldürmeye teşebbüs suçu sebebiyle 18 yıl hapis cezası alan ve Sivas, Yozgat ve Ankara’da başka bir adla kendini tanıtarak çobanlık yapıp, izini kaybettiren 48 yaşındaki Mehmet Çetindağ, 11 senelik kaçış macerasını “Kavgacı biri değilim. Barışçıl biriyim. Barışçıl olmasam 11 senedir kaçmazdım” ifadelerini kullandı.

YAŞAM 16.10.2021, 15:59
11 yıldır firari olan adam kendisini böyle savundu: Barışçıl olmasam kaçmazdım

Amasya’da komşusuyla yaşadığı su kavgasının ardından 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçu dolayısıyla 18 yıl hapis ceza alan, 11 senedir aranmasına rağmen çeşitli şehirlerde sahte bir adla çobanlık yaparak izini kaybettirmek isteyen şahıs, köyüne dönüp gizlendiği evinde jandarmanın çalışmaları neticesinde yakalandı. 

“Çocuklarımı diploma sahibi yaptım”

6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan ve 2010 yılında 18 sene hapis cezası aldıktan sonra yakalama kararı çıkmasının ardında kayıplara karışan 5 çocuk babası Mehmet Çetindağ, “Mahkemeden onama kararları geldi. Verilen cezaları fazla buldum. Yargıtay'a yolladım. Onlar da az buldu. Daha fazla gönderdi. Çocuklarımı topluma kazandırmak adına bu mücadeleyi verdim. Adalete güvenseydim çocuklarıma kim bakacaktı. Cezaevinde yatarken hiç kimse ilgilenmedi. Evlatlarımı diploma sahibi yaptım. Şu an öğrenim gören var” sözlerini kullandı. 

“Bu sahtelik değil”

Yaylalarda çobanlık ile uğraşmayı “kaçmanın en iyi yolu” olarak gördüğü için; kendisini sahte bir adla insanlara tanıtarak, Amasya’da ailesinin geçimini karşıladığını belirten Çetindağ, “Karakterimle, kariyerimle, kişiliğimle ve özgüvenimle çalıştım. Sahtelik değil bu” açıklamasını yaptı.

Cezaevine gönderildi

Amasya İl Jandarma Komutanlığındaki sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen Mehmet Çetindağ, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Bir sonraki duruşması 16 Aralık’ta.

Yorumlar (0)