11 yaşındaki Rabia Naz'ın ölümünde "erkek DNA'sı" detayı!

Giresun'da evinin önünde yaralı bulunan ve yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz'ın tırnaklarında erkek DNA'sı tespit edildiği bildirildi. 

YAŞAM 08.11.2019, 15:06 08.11.2019, 15:08
11 yaşındaki Rabia Naz'ın ölümünde "erkek DNA'sı" detayı!

Giresun'un Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunan Rabia Naz Vatan'ın (11) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesini araştıracak Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, ilçeye geldi. 12 milletvekili, Rabia Naz'ın anne- babası ile görüşmede bulundu. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporda ise Rabia Naz'ın tırnaklarından erkek DNA'sı tespit edildiği öğrenildi.

Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yaralı bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan Rabia Naz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Küçük kızın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından iki rapor hazırlandı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu gerçekleştiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu ifade edildi. 

Ailesi otomobil çarptığını iddia etti

Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını ileri sürdü. Olaya ilişkin soruşturmayı yürüten Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddia ve ihtimallerin titizlikle değerlendirildiğine dikkat çekildi. Olayın trafik kazası olabileceği yönündeki görgüye dayanmayan iddiaların, elde edilen bulgularla doğrulanamadığı ifade edildi. Soruşturmada, ayrıca 60 kişinin tanık olarak ifadesi alındı.

12 kişilik heyet incelemede bulunacak

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Türkiye Büüyk Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi Eynesil'e geldi. Polis ekipleri, heyetin incelemelerde bulunacağı alanlarda yoğun güvenlik tedbirleri aldı. 

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığındaki heyet, Rabia Naz'ın annesi Atika ve babası Şaban Vatan ile görüşmede bulundu. Söz konusu görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan heyet, soruşturma yürüten emniyet ve savcılık yetkilileri ile görüşecek.

Tırnaklarında erkek DNA'sı tespit edildi

Diğer yandan, Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporda, tırnaklarında erkek DNA'sı tespit edildiği ifade edildi. 

Söz konusu raporda, "Rabia Naz Vatan'a ait olduğu bildirilen sağ el 3 adet tırnak örneği ve sol el 1 adet tırnak örneğinden; örneklerin içerdiği DNA miktarının azlığı, oransızlığı veya bütünlüğünü kaybetmiş olmasından kaynaklanabilecek sebeplerden dolayı yalnızca yüksek oranda DNA içeren Rabia Naz Vatan'a ait DNA profili tespit edildi. Rabia Naz Vatan'a ait olduğu bildirilen aşağıdaki örneklerden en az biri erkek birden fazla şahsa ait olabilecek DNA profili bir arada karışık elde edildi. Söz konusu karışık DNA profilinin Rabia Naz Vatan'a ait DNA profilini içerdiği tespit edildi." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)